Medya
21 Mar 2021 07:44 Son Güncelleme: 21 Mar 2021 08:51

Sabah yazarından 'İstanbul Sözleşmesi' salvosu! "İsmailcim hayırdır pek sessizsin!

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmesinin ardından Sabah yazarı Melih Altınok, köşesini kadınlara ayırdı. Altınok, gazeteci İsmail Küçükkaya'nın eski eşine uyguladığı şiddet haberini hatırlatarak "İsmailcim hayırdır pek sessizsin" başlıklı bir yazıyı kaleme aldı.

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesinin ardından başlayan tartışmalarda Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, Fox'un Çalar Saat sunucusu gazeteci İsmail Küçükkaya'yı hedefine koydu. Altınok, köşesinde İsmail Küçükkaya'nın eski eşine uyguladığı şiddet haberini hatırlattı. Ardından da İstanbul Sözleşmesi'nin feshine rağmen İsmail Küçükkaya'nın neden bir şey söylemediğini kaleme aldı...

Melih Altınok "İsmailcim hayırdır pek sessin" başlıklı yazısında Küçükkaya'ya bir de tavsiyede bulundu: "En azından 2014 yılında attığın 'Şiddete uğrayan kadını değil; şiddet uygulayan erkeği teşhir etmeliyiz' tweet'ini RT etseydin be dostum."

İşte Melih Altınok'un o yazısı

İSMAİLCİM, HAYIRDIR PEK SESSİZSİN

Aslında bu bölümü de AK Partili feministleri temsilen, KADEM'in müdavimlerinden Avukat Kezban Hatemi'nin tepkilerine ayırmayı düşünmüştüm.

"Kadının beyanı esastır" teorisini, kadına karşı şiddet davalarındaki ünlü erkek müvekkilleri için nasıl kullandığını konuşmak istiyordum.


Ama boşandığı eşine şiddet uyguladığı iddiasıyla yargılandığı davada kendine Hatemi'yi avukat tutan gazeteci İsmail Küçükkaya'nın sessizliği daha çok ilgimi çekti.
En azından 2014 yılında attığın "Şiddete uğrayan kadını değil; şiddet uygulayan erkeği teşhir etmeliyiz" tweet'ini RT etseydin be dostum.
Pazartesiye kadar seni idare ederdi.