Medya
20 Nis 2013 22:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:08

RUHAT MENGİ'NİN BU SORUSU OLAY OLDU; ALLAH MÜSLÜMAN MIDIR?

Vatan gazetesi yazarı Ruhat Mengi, bugünkü köşesinde kaleme aldığı "Allah Müslüman mıdır?" başlıklı yazısıyla dikkat çekti.

Fazıl Say’ın 10 ay hapis cezasına çarptırılmasını eleştiren Mengi, "Peki Allah, o Müslüman mı? Son din olsa da, Yaradan’ın "belli bir dine ait olduğunu" kim iddia edebilir?" diyerek, davanın baştan yanlış açıldığını, kararın da aynı yanlışın devamı olduğunu ifade etti.

İşte Mengi’nin "Allah Müslüman mıdır?" başlıklı o yazısının ilgili kısmı:

Ben Müslüman’ım, sen Müslüman’sın, o Müslüman, bizler.. sizler.. onlar da.. Diğer dinlerden, inançlardan olan vatandaşları da bir yana bırakalım ve farz edelim ki çevremizdeki, ülkemizdeki herkes Müslüman.. Peki Allah, o Müslüman mı? Son din olsa da, Yaradan’ın "belli bir dine ait olduğunu" kim iddia edebilir?

***

Fazıl Say hakkında "kendi yazmadığı" sadece retweet ettiği cümleler nedeniyle verilen 10 ay hapis cezası için AB Bakanı Egemen Bağış "keşke yargı bunu saçmalama özgürlüğü olarak değerlendirseydi" dedi.. Oysa AB Komisyonu Sözcüsü duyduğu anda "Türkiye ifade özgürlüğü konusunda AİH Sözleşmesi’ne ve bu konudaki AİHM kararlarına uymak zorundadır" demişti..

Cumhurbaşkanı Gül ise Muş’ta kendisine sorulduğunda "Şimdi çok daha önemli bir meseleyi konuşuyoruz" dedi. Konuştuğu konu "PKK’nın terörü bitirmesi" ama bunu yapması için terör örgütünün şart koştuğu "yeni anayasa" konusu oldukça karışık ve "PKK’lı teröristlerin serbestçe çıkıp gitmesini" de öngörüyor.

Hangi dini aşağılıyor?

Peki teröristlerin serbest olduğu bir dönemde Fazıl Say gibi dünya çapında bir sanatçının hapis cezası alması "önemsiz" midir? Değildir.. Ömer Hayyam dörtlüğü kendisine ait değil, ceza aldığı diğer cümle de kendisine ait değilmiş, onu da başkasından retweet ettiğini avukatı açıklamış, zaten kendisi de yazarken belirtmiş. Tamam, bu tür bir cümle yazılmamalı, retweet de edilmemeli diyebilirsiniz ama "kim bilir kaç kişiyi öldürmüş" teröristlerin "çözüm adına" serbest dolaştığı devirde "ifade özgürlüğü kapsamında alınması gereken ve zaten başkasının yazdığı cümleler için" 10 ay hapis ne demek?

Bana ait değil dediği cümle şöyle; "Bilmem fark ettiniz mi ama nerde yavşak adi magazinci hırsız şaklaban varsa hepsi Allahçı, bu bir paradoks mu?" Yani yazan şahıs, "magazincilerin yavşak ve adi olanlarının, hırsız ve şaklabanların hep Allah adını dilinden düşürmediğini, inanır göründüğünü" söylemiş. Peki bu cümlede hangi din aşağılanmaktadır?

Dine inanmayan da...

Dünyada kimbilir kaç milyon "hiçbir dine inanmayan ama Allah’a inanan" insan yaşıyor. Müslümanlık’tan önceki dinleri de Allah göndermiş, biz buna inanıyoruz, o dinlere mensup olanlar da aynı Allah’a inanıyor. O zaman "hepsi Allahçı" sözü ile bir dinin veya dinlerin aşağılandığı nasıl iddia edilebilir?

Dün gazetelerde Say’ın "O tweetleri ben atmadım" diyen cümlelerini okurken fark ettim bunu.. Eğer ortada bir yanlış, bir aşağılama, bir suç varsa bu "Allah’a karşı" işlenmiş, bu nedenle de cezasını vermek Türk yargısının görevi değil, ancak Allah değerlendirebilir..

Kısacası, dava baştan yanlış açılmıştır, karar da aynı yanlışın devamıdır!

TWİTTER'DA OLAY OLDU!

Ruhat Mengi’nin bu köşe yazısına Twitter kullanıcıları sert tepki gösterdi.

İşte Ruhat Mengi’nin o yazısına Twitter üzerinden gelen tepkiler:

♕SuSu♕ ‏@sltnykn37m
Vatan gazetesi yazari Ruhat Mengi Fazil Say’i savunurken ‘ Allah Müslüman mı ? ‘ diye sormus. Bende kendisine soruyorum; Sen insan misin ?

murat uçur ‏@Ucur_Murat2h
RuhatMengi sormuş:”Peki Allah, o Müslüman mı?” Şimdi herkesi bu ”zekâ” huzurunda en az 1 saatlik saygı duruşuna davet ediyorum!.. =S

Gökhan Kaya ‏@karaolorin39m
Ruhat Mengi sormuş soruyu artık din alimleri açıklasın: Allah Müslüman mı?

erol engin ‏@_avicenna37m
Ruhat mengi “Allah Müslüman mı demiş” lan olum bunlar ne içiyorlarsa bende istiyorum )

Derya Lale Tayin ‏@quasibos25m
Ruhat Mengi’nin “Allah müslüman mı” sorusu esnafa “siz de bu ürünü kullanıyor musunuz” diyen müşterininkine benzemiş.

TCDD Şakirdogan ‏@sakirdogan446m
Ruhat Mengi: Allah Müslüman mı http://goo.gl/QWvqy zaten küçük bir beyine sahip olan Ruhat Mengi iyice kafayı yedi. .

Lokman ‏@LokmanTiras5m
Vatan gazetesi köşe yazarı Ruhat Mengi: Allah Müslüman mı …… Ruhat Hanım sen Hiç KafanıYorma …. yormaya çalışma,kafa olunca yorarsın.

Selahattin Yusuf ‏@selyusuf 1 sa
ruhat mengi "peki Allah müsülaman mı?" sorusuyla felsefe tarihinde yeni bir çığır açtı. Gelişmeler Cern tünelinde de kaygıyla izleniyor..

sevda turkusev ‏@sevdaturkusev 37 dk
Ruhat Mengi'ye "Sanatçı siyaset yapabilir ama halkı değerleri inançları aşağılayamaz"

Nalan Ataman ‏@NlnAtmn 54 dk
Ruhat Mengi elbette Fazıl Say'a verilen ceza üzerine daha yüzlerce mantıksız, akıl ve hukukla bağdaşmayan yazılar yazacak, çünkü yenildiler.

Yahya Bostan ‏@yahyabostan 1 sa
Ruhat Mengi felsefede çığır açtı diyorlar... o endişeli bakışlarından sonunda birşeylerin fışkıracağını biliyordum. Hayırlı olsun.

Seyfettin Demir 0 ‏@syfdmr şimdi
Bir Ruhat Mengi olmadığınız için şükredebilirsiniz mesela.

GidiyorumGündüzGece ‏@1ileri2geri 2 dk
ruhat mengi köşe yazısını yazarken acaba kafasını duvar köşelerine mi vurdu başka açıklaması olamaz

BAY RYE ‏@bayrye 3 dk
ruhat mengi'den ”Allah müslüman mı?„sorusundan sonra ”benim babaannem de başörtülüydü„açıklamasını bekliyoruz!ama biri kağıda yazıp versin!

Dilek Polat ‏@d_dilekpolat 10 dk
Ruhat Mengi:"Peki Allah o müslüman mı?"diye sormuş,hadi buna cevap verin bakalım:))

Nihat Nasır ‏@Nihat_Nasir 11 dk
Şu bir gerçek ki, cehalet donuk yahut düşük zeka ile birleşince ortaya 'Allah Müslüman mı?" sorusu çıkıyor. Alkışlar Ruhat Mengi'ye.Aferin

Nuriye Keskinkılıç ‏@nurkkilic 13 dk
Fazıl Say'ı savunayım derken kurduğu cümleye bak !! Ruhat Mengi: Allah Müslüman mı?

Şayan Başköy ‏@sayanbsky 14 dk
Ruhat Mengi : Peki Allah, o müslüman mi ? Bu nasıl bir mantıksız soru nasıl bir dusuncesizlik yazık.. !