Medya
10 Eyl 2011 09:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:47

RUHAT MENGİ CÜBBELİ'YE ÇAKTI! "BU NASIL HOCA!"

Ruhat Mengi Cübbeli'ye fena çaktı. Hem dalga geçti, hem de "Bu nasıl hoca" diyerek isyan etti...

MEDYARADAR - Vatan yazarı Ruhat Mengi, Cübbeli Ahmet Hoca'nın "huri" vaazına fena halde bozulmuş. Mengi bir taraftan Cübbeli'ye din dersi verirken bir taraftan da isyan ediyor: "Bu nasıl hoca!"

İşte Ruhat Mengi'nin yazısından ilgili kısım..

Cüppeli bütün kanallara çıkmalı!

İnternette haberin altında “1810 kez izlendi” diyor, az bence.. Bir kanala çıkıp konuşuyor, o da az, hepsine çıkmalı.. “İnsanın fikri neyse zikri odur” derler, aklından çıkmıyor olmalı ki son TV konuşmasında “Siz de öbür dünyada çok huri isteyenlerden misiniz” dedikten sonra eklemiş “Bunu kadınlar duymasın ama sizin işinize yarar. En çok Salavat getiren en çok huriyi alır. Yatana saman yok (ayıptır vurgulaması; erkekleri hayvan, hurileri saman yaptı, RM). Salavata devam. Zaten öbür dünyada kadınların sinirleri alınacak. Yoksa cennette de başımıza bela olurlar”.

Böylece öncelikle “başta kendisi olmak üzere bütün erkeklerin” cennete gideceğini garantilemiş. Bunun mesajını nereden aldığı bilinmiyor. Ne günahlar işledikleri hiç önemli değil (!) sabahtan akşama Salavat getiren erkeklerin, zaten her halükarda cennetteler ya “en çok huriyi alacağını” garantilemiş. Bunun mesajını nereden aldığı da belli değil, belki bir kez gidip gelmiştir.

‘HURİLERİN YANINA GÖÇSELER’

Vee geliyoruz “öbür dünyada kadınların sinirlerinin alınması, yoksa başa bela olmaları” konusuna.
Cüppeli, “bir veya birkaç kadına fena halde bozuk” anlaşılıyor da.. Bu nasıl din bilgisidir, hocalıktır (nasıl hoca olmuştur) o anlaşılmıyor. Hepsi Allah’ın kulu olan kadın ve erkekleri bu şekilde ayırmasının Yaradan’ı kızdıracağını, yukarıdakine benzer konuşmaları yapmasının, Allah yerine karar vermesinin, dinle dalga geçer gibi konuşmasının en büyük günah olduğunu bir hoca bilmez mi?

Yoksa bunları söyleyerek O’nu da aldatabileceklerini, sırf erkek doğmuş olmaları nedeniyle kolayca bağışlanacaklarını filan mı düşünüyor?

Haberi yanında okuduğum bir kadın arkadaşım bu saçma sözlere duyduğu öfkeyle; “Zaten erkekler hurilerin yanına göç etse bu dünyada da kadınlarda sinir kalmazdı” deyince gülmeye başladım. O devam etti; “Onlar Salavat getirirken biz de ‘Lahavle’ çekmekten, ‘ya sabır’ çekmekten helak olduk. Hiç değilse bu tür erkekler bir an önce hurilerine kavuşsalar da dünya rahatlasa”..

Dedim ya, bence bir kanal yetmez, tüm kanallar bu üstün din bilgilerini millete duyurmalı. Haydi şimdi erkekler hep beraber yüz kez tekrarlayın; “Allahümme salli ala...”

Ruhat Mengi/Vatan