Medya
06 Oca 2022 12:37 Son Güncelleme: 06 Oca 2022 12:48

RTÜK üyesi İlhan Taşçı’ya Twitter’dan büyük şok! ‘Saygınlık kriterlerimize uymadığı için…’

Ali Eyüboğlu, RTÜK üyesi İlhan Taşçı’nın Twitter’dan aldığı ret cevabını okuyucusuyla paylaştı.

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, RTÜK üyesi İlhan Taşçı’nın ‘mavi tik’ (Twitter hesabın onaylanması) talebinin reddedildiğini yazdı. Eyüboğlu, Twitter’ın ret mesajını da aktardı: “Twitter hesabının onaylanması için gönderdiğin isteği inceledik. Sağlanan kanıt saygınlık kriterlerimize uymadığı için bu hesap şu anda onaylanmayacak. Sonuç olarak, istekle ilişkili hesabın dikkate değer bir kişi, kuruluş veya marka olduğunu güvenilir bir şekilde onaylayamadık.”

Ali Eyüboğlu’nun, bugünkü köşesinden ‘RTÜK üyesine, Twitter şoku’ başlıklı bölüm şöyle:

“Radyo ve Televizyonu Üst Kurulu’na (RTÜK) CHP kontenjanından seçilen İlhan Taşçı, ‘mavi tik’ (Hesabın onaylanması) talebini reddeden Twitter’a, Twitter’dan tepki gösterdi.

RTÜK’ün aldığı kararları, kurum resmi olarak kamuoyuna açıklamadan Twitter’dan duyurup, mevcut yönetim aleyhine kamuoyu oluşturmasıyla ünlü Taşçı, talebini reddeden Twitter’ı takipçilerine şöyle şikayet etti:

“Kimi paylaşımlarım yaklaşık 2 milyon etkileşim alırken, açıklamalarım ulusal ve uluslararası medyada yer bulurken, RTÜK’ün resmi web adresinde de kim olduğum açıkken @TwitterTurkiye @Twitter hesap onay talebimi reddetti. Hem de tüm kriterleri 1 saat içinde inceleyerek. Bravo!!!”

Twitter, RTÜK üyesinin ‘mavi tik’ talebini neden mi reddetti?  İşte Twitter Türkiye’nin Taşçı’ya verdiği yanıt:

“Twitter hesabının onaylanması için gönderdiğin isteği inceledik. Sağlanan kanıt saygınlık kriterlerimize uymadığı için bu hesap şu anda onaylanmayacak. Sonuç olarak, istekle ilişkili hesabın dikkate değer bir kişi, kuruluş veya marka olduğunu güvenilir bir şekilde onaylayamadık.”

Yazının tamamı için tıklayın!