Medya
07 Mar 2012 09:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:24

"RTÜK KANUNU OKAN BAYÜLGEN'İN BÜTÜN PROGRAMLARINI DURDURAMAZ!"

RTÜK, Okan Bayülgen'in sarfettiği sözlere kızıp ‘Kraliyet Ailesi'ni cezalandırmış değil. Nasıl mı?

RTÜK KANUNU VE OKAN’IN DURUMU

Okan Bayülgen’in 29 Aralık 2011 tarihli ‘Muhabbet Kralı’nda sarfettiği sözler nedeniyle RTÜK’ten ceza aldığına dair ilk haberi Akşam muhabiri Ali Ekber Ertürk yaptı.

Ertürk, “RTÜK, ‘Muhabbet Kralı’ ile yetinmedi. Kraliyet Ailesi’ne de ceza kesti. Bayülgen, sadece ‘Muhabbet Kralı’nı değil, ‘Muhallebi Kralı’, ‘Kral Çıplak’, ‘Medya Kralı’ ve ‘Disco Kralı’nı da yapamayacakö diye yanlış bir takdim yapınca arkası geldi.

RTÜK, Bayülgen’in ‘Muhabbet Kralı’nda ‘kişisel rahatlama’ üzerine sarfettiği sözlere kızıp ‘Kraliyet Ailesi’ni cezalandırmış değil. RTÜK Kanunu emrediyor bunu. Nasıl mı?

İşte RTÜK Kanunu ‘Onuncu Bölüm - İdari Yaptırımlar’ Madde 32 (4):

RTÜK Kanunu’nda ‘İdari Yaptırımlar’ın tanımlandığı ‘Onuncu Bölüm’ Madde 32 (4): “Yükümlülük veya yasağa aykırılık dolayısıyla idari tedbir olarak programın yayınının durdurulması kararının verilmesi halinde, yaptırım uygulanmasına sebebiyet veren fiilin işlenmesinden dolayı sorumluluğu olan programın yapımcısı veya varsa sunucusu, yayının durdurulduğu süre zarfında, aynı veya farklı medya hizmet sağlayıcı kuruluşta hiçbir ad altında başka bir program yapamaz veya sunamaz.”

Anladığım kadarıyla tv8 yönetimi karara itiraz etti. RTÜK üyeleri bu saatten sonra ‘tashih-i karar’ alabilir mi?
Alabilir.
Kurul, daha önce verdiği ‘iki yayın durdurma’ cezasını bire indirebilir, hatta tamamen iptal edebilir.

Bir program için verdikleri ceza dört programa da yasak getirdiği için indirime gidebilirler, ama RTÜK Kanunu’na aykırı bir karar alamazlar.

Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET CADDE