Medya
10 Şub 2012 09:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:19

RIZA BABA GİBİ DOSTU OLAN EMNİYETTE YIRTAR!

Kanal D'nin uzun soluklu dizisi Arka Sokaklar'da yayınlanan bir sahne tv eleştirmenlerinin gözünden kaçmadı..

RIZA BABA GİBİ DOSTU OLAN EMNİYETTE YIRTAR!

Kanal D’de hafta içi her gün ‘Arka Sokaklar’ın eski bölümleri yayınlanıyor. Tesadüfen rastladım ve izledim, 182. bölümü. Rıza Baba eski dostu Prof. Hilmi Duru’nun paneline katılıyor. Konu, ‘Adil düzen’. O sırada polis, paneli basıyor. Ve apar topar Hilmi Hoca’yı götürüyorlar. Rıza Baba da peşinden tabii ki. O sırada polislere fırça atıyor, “Böyle götürülür mü?” diye.

Meğer Hilmi Hoca müşteki sıfatıyla çağırılmış. Telefonları dinlenmiş örgüt (!) tarafından, yedi yıl önceki kayıtlar ortaya çıkmış. Rıza Baba iyice sinirleniyor, madem sadece şikayetçi sıfatıyla çağrılmış, ne diye paneli bastılar diye!

Rıza Baba’nın gücü
Hoca, “Ben neler gördüm bu koridorlarda” diyor, üstünde durmuyor. Hoca ‘adil düzen’ paneli veriyor. Bir örgüt hocayı yedi yıl dinlemiş ve adam geçmişte de buralara düşmüş (Dizinin bu bölümü 2010’da yayınlandı).  Ama dert bitmiyor. Çünkü Hilmi Hoca’nın evinde çalışan Gülsüm Hanım’ın oğlu Servet, Devrimci Oluşum Örgütü (Devrimci Karargah olabilir mi?) üyesi. “Evleneceğim para lazım” diye hocadan para almak üzere eve geliyor. Polis evi basıyor. Haydaa, Hilmi Hoca yine emniyete.

Bu sefer terörle mücadele işin içinde. Yani dokunulması imkansız bir birim. Ama Rıza Baba dostunu makam odasına getiriyor! Kimse de buna bir şey diyemiyor. Hatta örgütü çökertme operasyonunun kendi ekibiyle yapıyor!

Sadece senaryo mu?
Demek ki emniyette Rıza Baba gibi bir dostun varsa sırtın yere gelmez. Senaryo mu diyelim yoksa var mı böyle hikayeler diye düşünelim?

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET CADDE