Gündem
30 Haz 2011 16:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:31

REHİN TUTULAN FRANSIZ GAZETECİLER PARIS'TE!

Afganistan'da 18 aydır rehin tutulan 2 Fransız gazeteci ülkelerine döndü.

Afganistan'da 18 aydır rehin tutulan 2 Fransız gazeteci ülkelerine döndü. Herve Ghesquiere ve Stephane Taponier başkent Paris yakınlarındaki Villacoublay askeri havaalanında Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve eşi Carla Bruni tarafından karşılandı.

Gazeteciler daha sonra araçla aprona gelerek, sevdikleriyle ve yakınlarıyla buluştu.

Kameraman Taponier ise geçen 547 günde yaşadıklarını şöyle özetledi:

"Bizi kaçıranlar açısından önemli olduğumuz için, zorlu yaşam koşullarına rağmen hiç bir zaman tehdit edilmedik, kötü muameleye maruz kalmadık"

Ghesquiere ise başka bir noktaya dikkatleri çekti:

"Dünyanın bir çok noktasında çok sayıda rehine var. Ve benim o rehinelerle ve başarısız olan operasyonlarda ölenler ile çok güçlü duygusal bağlarım var. Ancak bu operasyonlar yapılmak zorunda. Enson Nijer'de bir Fransız ve Afganistan'da da bir İngiliz kaybettik.

Çarşamba günü serbest bırakılan iki gazeteci için dün akşam Kabil'deki Fransa Büyükelçiliği'nde bir yemek verildiği öğrenildi.

Herve Ghesquiere ve Stephane Taponier, Afgan rehberleriyle beraber 29 Aralık 2009'da Afganistan'ın Kapisa bölgesinde röportaj yaparken kaçırılmıştı.

Gazetecilerin salı verilme koşulları hakkında bir açıklama yapılmasada Paris yönetimi herhangi bir fidyenin ödenmediğinin altını çizdi.