Medya
16 Tem 2013 15:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:17

RASİM OZAN KÜTAHYALI'DAN BOMBA ALEVİ İDDİASI!

Sabah Gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı bugün bomba bir iddia ortaya attı.

Sabah Gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı bugün bomba bir iddia ortaya attı. Kütahyalı’nın köşesinde kaleme aldığı yazıya göre 15 Ağustos’ta büyük bir Alevi ayaklanması yaşanabilir, çok büyük eylemler olabilir.

Peki Rasim Ozan bu iddiaları neye dayanarak ortaya attı? İşte Sabah gazetesine yaptığı o açıklamalar:

*Rasim bey,15 Ağustos’ta bir ayaklanma tasarlanıyor diyorsunuz...

Evet, devletin tüm istihbarat birimleri bu konuda ayakta. Hatta birbiriyle kavgalı istihbarat unsurları bile bu konuda söz birliği ediyor.

*İçeriği nasıl olacak bu eylemlerin?

Muhtemelen yine ve sadece Erdoğan’ı hedef alan derin strateji devam edecek. AK Parti ve hükümet değil tek hedef Erdoğan. Amaç Erdoğan’sız bir hükümet... Alevileri kalkan yapmak istiyorlar. Hem Aleviler bu oyuna gelmemeli hem de hükümet Alevilerin taleplerini karşılayan acil bir girişim başlatmalı.

*Bu ayaklanmanın zemini nasıl yaratıldı?

Alevi meselesi sürdükçe ve özgürlükçü yolla çözülmedikçe bu sosyal zemin varlığını korur. Öte yandan istihbarat birimleri son 6 aydır çok sayıda Alevi dedesinin İran’a götürüldüğünü ve İran istihbaratı tarafından Erdoğan’a karşı kışkırtıldığını söylüyor, kanıtlarımız var diyorlar. Aynı şekilde Alman istihbaratının Alevileri Erdoğan-karşıtı yönde örgütlediği söyleniyor. Bu iki devlet üzerinde özellikle duruyorlar. İşin istihbari kısmı istihbaratçıların işi. Devlet Almanya ve İran’a gereken şekilde haddini bildirir. Alevi kanaat önderlerini de pis oyuna gelmemeleri için uyarır. Biz yazarlar işin "sosyal mesele" kısmıyla ilgilenmeliyiz..

*Bu olayın sosyal kısmı nedir, nasıl halledilir?

Büyük Türkiye hedefimiz varsa Alevi yurttaşları da sisteme dahil etmek ve özgürlükçü yöntemlerle Alevi meselesini doğru tanımlamak ve çözmek zorundayız. Yazılarımda bunu anlatıyorum zaten...