Medya
24 Tem 2012 09:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:57

RAMAZANIN EN TARTIŞMALI DİZİSİ

‘Samanyolu TV Cübbeli Hoca'dan böyle intikam alacak' diye İsmailağa Cemaati tarafından yerden yere vuruluyor.

RAMAZANIN TARTIŞMALI DİZİSİ

“Laikleri yerden yere vuruyor” diye eleştiriliyor. Diğer yandan sakallı ve cübbeli karakterlerin komedi malzemesi yapılması ile ‘Samanyolu TV Cübbeli Hoca’dan böyle intikam alacak’ diye İsmailağa Cemaati tarafından yerden yere vuruluyor. Her iki tarafa da gönderme var dizide.

Camiide dedikodu yapılması eleştiriliyor mesela (sakallı ve cübbeli oluyorlar). Öte yandan, “Bu ikindi her gün okunuyor, bugün de okunacak mı?” diyen ‘laik’ Eyüp karakteri de mevcut. ‘Kendimize Doğru’da orduya da gönderme var! 10. Yıl Marşı ‘ulusalcı laiklere’, Yunus Emre de imama okunuyor aynı karede! Espriler, ‘ideolojik’ tarafını bırakın, olsa da olur olmasa da halinde.

Peki izlettiriyor mu? Bu tartışmayı yaratması kabul edelim ki, yeter de artar bile. Siyasi hiciv ne ölçüde izinli televizyonda? Dizideki gülmece bir muhalif hali mi yoksa genel geçer ideolojinin sabun köpüğü mü? Askeri taraf mevcut da mesela polis, savcı gibi bürokratlar neden yok? Levent Kırca’ya ‘ilkel, bildik espriler’ diyenler acaba bu diziyi izledikten sonra ne diyecekler?

Televizyonda muhalif kanadı bu dizi mi temsil ediyor? Aklıma gelen sorular. Dizinin tılsımıysa şu tanıtım cümlesinin içinde yatıyor; “Dizi bol bol dua içeriyor...” Tartışması var, duası var izleyeni de var, gıcık kapıp izleyeni var... Eee, daha ne olsun!

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET