Medya
15 Eyl 2015 15:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:53

Radikal yazarından şok iddia! Gazetecileri döverek yola getirelim diyen AK Parti'li yönetici kim?

Radikal Gazetesi Yazarı Murat Yetkin, bugünkü yazısında Ankara'yı sarsacak müthiş bir kulis bilgisi paylaştı.

Nokta Dergisi'ne yapılan polis baskınını eleştiren Murat Yetkin, AKP Milletvekili Emrullah İşler'in Dergiye yapılan bu baskını "onaylayan" tweetleri ile Hürriyet'e yapılan baskında başrolü oynayan AKP Milletvekili Abdurrahim Boynukalın'ın AKP Kongresinde Divan Başkanlığına seçilerek ödülllendirilmesinin benzer nitelikler taşdığını belirtip, "Acaba bazı AK Parti vekilleri basına gözdağı vermeyi,1 Kasım seçimleri için 18 Eylül'de kesinleşecek aday listelerinde yerlerini garantilemenin bir yolu olarak mı görmeye başladı?" diye sordu.

Yetkin, yazısında çok konuşulacak bir kulis bilgisi de paylaştı. Video kaydının da bulunduğu iddia edilen kulis bilgisine göre bir AKP'li yönetici, etrafındaki partililere "Gazetecileri döverek yola getirelim" teklifinde bulunmuş.

İşte Murat Yetkin'in bugünkü yazısından ilgili bölüm;

"...

Çünkü şimdiden, bir AK Parti yetkilisinin etrafındaki partililere belki de bazı gazetecileri döverek korkutmanın, onları yola getireceğine dair konuştuğunu gösteren bir video kaydının bulunduğu iddiası siyasi kulise düşmüş bulunuyor.

Umarım doğru değildir, yanılmayı çok isterim.

Çünkü böyle bir söylem, "Seçim sonucu ne çıkarsa çıksın" yaklaşımıyla birleştiğinde ortaya nasıl sorular çıkar, biliyor musunuz? Söyleyeyim.

Birincisi, basını seçim öncesi baskılamaya yönelik hamlelerin iktidar kademeleri tarafından, en azında iktidar içinde yer alan bazı kesimlerce teşvik edildiği, sözde kınansa da özde hoş görüldüğü;

İkincisi, AK Parti'nin bu kadar yıldır siyasi mücadeleye şiddet karıştırmama iddiasının artık geçersiz kalmaya başladığı, şiddetle arasına mesafe koymakta özen göstermediği;

Üçüncüsü, dümeninde AK Parti'nin bulunduğu devletin basın özgürlüğünü değil, artık genel olarak vatandaşlarının can ve mal güvenliklerini sağlamak yükümlülüğünü yerine getirmemeye başladığı sorgulanır hale gelir."

Yazının tamamı için tıklayın...