Medya
12 Kas 2012 15:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:22

RADİKAL YAZARI UYARDI; DARBE GELİYOR, DİKKAT!

Günün en çok dikkat çeken köşe yazısına imza atan Radikal yazarı Tarhan Erdem,Başbakan Erdoğan'ı "darbe geliyor dikkat" diyerek uyardı.

Tarhan Erdem, siyasi iktidarın "idrak" sorunu nedeniyle Türkiye tarihindeki darbe deneyimlerine benzer bir iklim ürettiğini kaydeden Tarhan Erdem "sistem tıkandı" dediği yazısında "Siyasal hayatımızda darbe koşulları oluşmaya başlamış mıdır?" sorusuna yanıt verdi. "Açık ve kesin bir şey söyleyemiyorum; ama yaşadığımız sıkıntı ciddidir!" diyerek sorusunu yanıtlayan Erdem hükümeti darbe tehlikesiyle uyardı.

İŞTE TARHAN ERDEM'İN YAZISINDAKİ İLGİLİ BÖLÜM:

"İdraksizlik! İlk darbeyi iktidar lideri tek başına, ikinci darbeyi iktidar ve anamuhalefet liderleri birlikte önleyebilirlerdi. "Önleyememişlerdir" diyenleri çok dinledim ama 'idraksizliklerinden önlemediler' iddiamı koruyorum! Özetle, darbe karşıtı söylenenlerin doğruluğu parti liderlerinin gafletini unutturmamak, idraksizliklerini affettirmemelidir! Şartlar oluştuğunda darbe olur! Devlet adamının asıl işi, devletimizi darbe şartlarının oluşmasını önleyecek kurumlarla donatmak ve işletmektir.

Siyasal hayatımızda darbe koşulları oluşmaya başlamış mıdır? Açık ve kesin bir şey söyleyemiyorum; ama yaşadığımız sıkıntı ciddidir! Bu koşullarda iktidar liderinin idamdan bahsetmesini, başkanlık sisteminde ısrar etmesini, ölüm oruçları için "Şantaj, blöf ve şovdur" demesini anlamak zordur.

Dün Rize'de kendinden beklenen bu muydu?"

ERDEM'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ