Medya
07 Tem 2011 16:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:33

RADİKAL MUHABİRİNİN KARŞI KARŞIYA KALDIĞI ŞOK TEPKİ!

Bu defa üzülmedim ama, bu defa sinirlendim. Sinirlendiğim için de bir sonraki parçayı es geçip bir daha çaldım. İnadına...

Radikal Hayat ekinde ilginç yazılarıyla dikkat çeken Berrin Karakaş, İstanbul Caz Festivali kapsamında, 'Radikal Yazarları Çalıyor' başlığı altında DJ'lik yaptığı sırada Kürtçe bir şarkı çaldığı için, ''Biz bu dili bilmiyoruz'' tepkisiyle karşılaştığını yazdı.

''Cumartesi gecesi İstanbul Caz Festivali kapsamında, 'Radikal Yazarları Çalıyor' başlığı altında biz üç-beş yazar çalmaya gittik Miss Pizza'ya. (...) sıra bana geldi. White Stripes ile başlayıp System of a Down'la devam eden play list'imde sıra Koma Amed'den 'Hay Nik Na'ya geldiğinde, saat 00.00 itibarıyla bizden sonra çalmaya başlayacak mekanın DJ'i, ben parçanın coşkusuyla DJ kabininden çıkıp dans etmeye başlamışken, bizlere teknik yardım sağlayan gencin yanına geldi. Pis pis bakmaya başladı. Bütün coşkumu tek bir bakışla yerle bir etti. İşte biz bunlara tiran diyoruz...

Tiran gittikten sonra teknik yardımcıya "Ne oldu, bir sorun mu var?" dedim. O da bana "Biz bu dili bilmiyoruz da" dedi. İkinci tiran da hoş geldi. Arapça biliyor muydu bu adamlar, İngilizceyi sular seller gibi biliyor muydular, Fransızca biliyor muydular da sıra Kürtçe'ye geldiğinde müstehzi müstehzi "Biz bu dili bilmiyoruz da" diyebiliyorlardı.

Koma Amed'in aynı parçasını iki sene önce İTEF (İstanbul Edebiyat Festivali) kapsamında Ghetto'da düzenlenen yine bir 'Yazarlar Çalıyor' partisinde çaldığımda Kürt arkadaşlar telefonlarıyla yurtdışındaki arkadaşlarına dinletmişler ve "Ghetto gibi bir yerde Kürtçe çalıyor" diye sevinmişlerdi. Sevinçleriyle üzülmüştüm.

Bu sevincin günahını herkesin düşünmesini istediğimden ve elbette ki 'Hay Nik Na'nın coşkusundan dolayı tekrar çalmak istedim işte şarkıyı. Bu defa üzülmedim ama, bu defa sinirlendim. Sinirlendiğim için de bir sonraki parçayı es geçip bir daha çaldım. İnadına. Zamanımız azaldığı için son parçayı çalmamam istendiği halde hem de.