Medya
12 Eyl 2020 11:09 Son Güncelleme: 12 Eyl 2020 11:54

Özkök, o kitabı köşesine taşıdı! AA'ya sızmaya çalışan FETÖ'cüleri nasıl tanıdı?

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Anadolu Ajansı Eski Genel Müdürü Kemal Öztürk’ün kitabından önemli notlar aktardı.

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Anadolu Ajansı Eski Genel Müdürü Kemal Öztürk’ün yeni çıkacak olan “Ortak Bir Hayal Kurmak” kitabını bugünkü köşesine taşıdı.

Özkök yazısında Kemal Ötürk'ün AA personel alımına sızmaya çalışan FETÖ'cüleri nasıl tanıdığını anlattı.

FETÖ’cülerin başlarda liste yolladığını, daha sonra ise yöntemlerini değiştirerek AA’ya girmeye çalıştıklarını aktaran Özkök, Kemal Öztürk'ün ise FETÖ'cüleri ayırt etmek için 'yumurta gibi yüz' kriteri geliştirdiğini ifade etti. 

İşte Özkök'ün yazısındaki o bölüm: 

Kemal Öztürk, AA Genel Müdürü olunca, personel alımında FETÖ kesiminden çok baskı gelmeye başlamış. Açılan sınavlar için durmadan listeler gönderiyorlarmış. Öztürk de bunları dikkate almıyormuş...  Bunun üzerine FETÖ’cüler taktik değiştirmiş. Asıl istedikleri kişileri listelere koymuyorlarmış. Ancak o kişilere, Yeni Şafak ve Kanal 7’den tanıdıkları Kemal Öztürk’ün sevdiği köşe yazarlarının ve edebiyat yazarlarının, kitapların isimlerini öğretiyorlarmış. Bu yolla onun sempatisini kazanıp işe girmelerini sağlamak istiyorlarmış. Ama Öztürk bu “Mutasyona uğramış FETÖ’cü” taktiklerini yutmamış. “Çünkü FETÖ’cüleri çok iyi tanıyordum” diyor... Nasıl mı tanıyormuş? İşte cevabı: Okuduğu okullar... Takip ettiği yazarlar... Konuşma biçimi... İlgi alanları... Ve şimdi sıkı durun.... “Yumurta gibi yüzleri...” Ötekileri anladım ama, “Yumurta gibi yüz”, işte onu pek çıkaramadım...

Yazının tamamını okumak için tıklayınız