Medya
19 Ara 2023 19:34 Son Güncelleme: 19 Ara 2023 19:34

Özgür Gündem’in 1 günlük yayın yönetmenliğini yapmıştı! Celalettin Can hakkında flaş karar

31 Ağustos 2023’ten beri Silivri'deki Marmara Cezaevinde tutuklu bulunan ve denetimli serbestlik hakkından faydalandırılmayan 78'liler Girişimi Sözcüsü, gazeteci, yazar Celalettin Can hakkında karar verildi.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla bir günlük yayın yönetmenliği yaptığı için 109 gündür cezaevinde tutulan Can, tahliye oldu.

"Örgütler, milletvekilleri, dernekler sayesinde bırakıldım"

Can, cezaevi önünde yaptığı konuşmada, "Özgürlük denebilirse bugün özgürlüğüme kavuştum ama bir tarafım buruk. Benim durumumda hatta daha kötü olan yüzlerce arkadaşı cezaevinde bırakarak çıktım. Çok haksız, hukuksuz bir şekilde orada yatıyorlar. Sadece Marmara'da değil, Türkiye'nin her tarafında denetimli serbestlik hakkında insanları yararlandırmıyorlar. Türkiye'nin demokratik, ilerici güçleri muhakkak cezaevi sorununa el atmalı. Örgütler, milletvekilleri, dernekler sayesinde bırakıldım. Bu dayanışma bütün demokrasi mücadelesi gösteren tutsaklara gösterilsin. Dostlarımız serbest bırakılsın" dedi.

Can'a, uyku apnesi nedeniyle risk altında olmasına rağmen Adli Tıp Kurumu tarafından “cezaevinde kalabilir” raporu verilmiş, 5275 Sayılı Kanunun 89/3 Maddesi kapsamında “Denetimli Serbestlik Hakkı” hakkı bulunan Can'ın bu haktan yararlanması engellenmişti.

 

ETİKETLER
#Celalettin Can