Medya
29 Eyl 2021 11:43 Son Güncelleme: 29 Eyl 2021 12:25

Özay Şendir’den medyaya 'cehalet' çıkışı! Market rafları neden boş kaldı?

Milliyet yazarı Özay Şendir, İngiltere’de market raflarının boş olmasını TIR şoförü eksikliğine bağlayan haberlerle ilgili medyaya yönelik eleştiride bulundu.

Milliyet yazarı Özay Şendir, İngiltere’de market raflarının boş olmasını TIR şoförü eksikliğine bağlayan haberlerle ilgili medyaya yönelik eleştiride bulundu. Detayları okurlarıyla paylaşan Şendir, “Oysa sorun karbondioksit eksikliği” dedi.

Özay Şendir’in bugünkü yazısından ‘Karbondioksidin önemi, medya cehaleti’ başlıklı bölüm şöyle:

“Karbondioksit sevimsiz bir gaz ama yaşamın sürmesi için de gerekli. İçecek ve et sektörü bu gazı yoğun olarak kullanıyor. İngiltere’de market raflarının boş olmasını TIR şoförü eksikliğine bağlayan haberler yaptı medya. Oysa sorun karbondioksit eksikliği.

Doğal gaz fiyatı Avrupa’da inanılmaz derecede yükselince aynı zamanda karbondioksit üreticisi olan dev gübre şirketleri üretimi azaltma yoluna gittiler, bu da gaz sıkıntısına neden oldu.

Doğal gaz fiyatı Avrupa’da katlanarak arttı zira Norveç gaz tesisleri ve bor hatları bakımda, Avrupa, en düşük rüzgâr aldığı yaz aylarını geçirdi ve artan sıcaklar klima kullanımını ve dolayısıyla elektrik sarfiyatını artırınca Avrupa’nın doğal gaz depoları tamamen boşaldı.

Sıvılaştırılmış doğal gaz ihraç eden ülkeler, koronavirüs krizinden sonra daha önce çıkan Asya pazarlarına yönelince Avrupa’da doğal gaz fiyatları arttı, yan etki olarak da İngiltere’de karbondioksit sıkıntısı başladı.

İngiltere’de Noel döneminde hindi sıkıntısı da olacak zira AB’den ayrıldıktan sonra çiftliklerde binlerce kişilik işgücü açığı oluştu ve şimdi vize muafiyetiyle sorun çözülmeye çalışılıyor. Bu durumu aralıkta da TIR şoförü eksikliğine bağlar bizim medya, ben şimdiden doğrusunu anlatmış olayım size.”

Yazının tamamı için tıklayın!