Medya
02 Eyl 2012 13:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:05

ÖYLE BİR DİZİ SEZONU GELİYOR Kİ, DERSİNİZ GERİLİM FİLMİ?

Ufff, yazarken bile tüylerim ürperdi. Bakalım bu gerilim filminin sonu nasıl noktalanacak?

Sezon değil, gerilim filmi

Bazı diziler vardır, senaryoları oyuncularını taşıyıp, yükseltir, başlarını göğe erdirir.
Karakterler öyle güzel kurgulanmıştır ki, birazcık oyunculuk yeteneği olan herkesin bu rolün hakkından geleceğine inanırsınız ama bazen de tüm ağırlık, oyunculuk performanslarına yüklenir. O zaman da 'Bu rolü bu oyuncudan başka kimse oynayamazdı' dersiniz.
Bu sezon bazı oyuncuların yükü, diğerlerinden daha ağır. Onları daha sezonun başında strese sokmak gibi bir niyetim yok tabii ama bazı gerçekler de görmezden gelinecek gibi değil...

OZAN'A GÜVEN'MEK
Muhteşem Yüzyıl'dan çok önemli oyuncular ayrıldı. Nebahat Çehre, Engin Günaydın gibi... Sırada Okan Yalabık var. Dizinin kan kaybedeceğinden kaygı duyanların sayısı az değil. Bu nedenle Muhteşem Yüzyıl'ın yeni oyuncuları Tuncel Kurtiz, Ozan Güven ve Pelin Karahan'ın sorumlulukları arttı. Özellikle tüm dikkatler Ozan Güven'e odaklanacakmış gibi görünüyor.
Bir başka 'stres küpü adayı' ise Çağatay Ulusoy. Vahide Gördüm ve Hazal Kaya'nın ayrılmasının ardından Adını Feriha Koydum'un tüm yükü, genç oyuncunun omuzlarında olacak. Allah yardımcısı olsun...

USTURA KESKİNLİĞİ
Ustura Kemal ise tamamen bu tarihi karakterin üzerine kurulu olduğu için Oktay Kaynarca'yı fazlasıyla meşakkatli günler bekliyor. Ancak uzun süredir bu role hazırlanan ve bana göre yıllardır aradığı karakteri bulan Kaynarca'nın, bu yükü kolaylıkla omuzlayacağını düşünüyorum. Allah, Oktay'ın usturasını keskin eylesin...

ALİ KAPTAN'IN GÖLGESİ
Benzer bir durum, Erkan Petekkaya için de sözkonusu. Dila Hanım sürekli olarak 'Erkan Petekkaya'nın yeni dizisi' şeklinde medyaya yansıtıldığı için, sevgili Erkan'ı şimdiden derin düşüncelere gark etmiş olmalı.
Erkan'ın en büyük rakibi ise Ali Kaptan'ın gölgesi... Bu karakter ile yıldızlaşan Erkan, Ali Kaptan'ı geçmek için çok ter akıtacağa benziyor.
Fetih dizisinde başrolü üstlenen genç oyuncu Devrim Evin'in de işi hiç kolay değil! Karşısında Kanuni rolünü hamur gibi yoğurup, bedenine ve ruhuna yapıştırmayı başarmış bir Halit Ergenç varken, insanın kaygı duymaması olanaksız.
Fetih 1453 filminde Devrim Evin'i bu zor rol için biraz ürkek ve tedirgin bulmuştum. Umarım diziyi sırtlamayı başarır.

KENAN-KIVANÇ REKABETİ
Ve Kenan İmirzalıoğlu... Ezel'den sonra kendini âdeta nadasa bırakmıştı. Şimdi herkes bu bereketli topraktan şahane bir rekolte bekliyor.
Karadayı'da yine tüm gözler onun üzerinde olacak. Ve eminim ki Kenan, üstün oyunculuk vasıfları ve iş disipliniyle Karadayı'dan yüzünün akıyla çıkacak.
Yaz boyunca adından en fazla söz ettiren oyunculardan biri olan Kıvanç Tatlıtuğ'un Kuzey Güney'deki çıkışını sürdürüp, sürdüremeyeceği de büyük merak konusu... Kıvanç çıtayı öyle bir yere koydu ki, artık altından geçme şansı yok. Bu da insanı içten içe yer bitirir...

HAZAL'IN YÜKÜ AĞIR
Hep erkek oyunculara gerilim verecek değiliz ya, işkence odamızda (!) hanımlara da yer var. Hazal Kaya'nın Son Yaz: Balkanlar 1912 dizisindeki performansını herkes çok merak ediyor. 'Feriha' rolünün hakkını fazlasıyla veren Hazal'ın, beklentileri boşa çıkarmamak için eskisinden daha çok çalışması gerekecek.
Reyting Hazretleri'nin elinde yoğrulmaya aday bir başka 'stres topu' da Benim İçin Üzülme dizisinde başrolü üstlenen Öykü Çelik olacak.
Çelik'in en büyük şansı ise Mahsun Kırmızıgül gibi oyuncu psikolojisinden çok iyi anlayan, motivasyon ustası bir yönetmenle çalışacak olması.
Ufff, yazarken bile tüylerim ürperdi. Bakalım bu gerilim filminin sonu nasıl noktalanacak?

Yüksel AYTUĞ / SABAH