Medya
25 Nis 2011 08:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:16

ORAY EĞİN'DEN HÜRRİYET'İN 'YENİ PAZAR'INA ELEŞTİRİ; ''BU DÖNEMDE GEREK VAR MIYDI?''

"Her şey bir yana, böyle bir dönemde böyle bir değişimden ben kıllanırım. Şimdilik hoşuma gitmedi"

Pazar operasyonu

Ertuğrul Özkök’ün Pazar Yazıları neden gazetenin birinci sayfasından anonslanmaz bilir misiniz? Çünkü bu bir Hürriyet geleneğidir. Ta zamanında patron Erol Simavi bu yazılara, köşe yazarlarının Pazar günü gündemden başka konulara değinmesine itiraz etmiştir. Bu yüzden de hafta içinde Hürriyet’in birinci sayfasında okurun karşısına çıkan Özkök de Pazar günü köşesini gazetenin içinde tutar.
Zaman Simavi’yi haksız çıkardı ama. Özkök’ün Pazar yazıları hem kendi tiryaki okurunu yarattı, hem de basında yeni bir trend oluşturdu.
Gündelik hayattan bahseden bu yazıların en ilgi çekici taraflarından biri yıllar boyunca siyasetle, politikayla aynı sayfada yer almasıydı. Bu da bir gelenekti.

Hürriyet, dün bu geleneği sarstı. Sayfa sayısını çoğalttıkları Pazar ekine kaydırıldı Özkök’ün Pazar yazıları. Buna ek olarak Ahmet Hakan da Pazar günleri ekte yazmaya başladı. Özkök’ün yazıları belki ekin ruhuna uygun, ama Ahmet Hakan hiçbir zaman bildiğimiz anlamda bir ’Pazar yazarı’ olmadı ki. Ne Ali Sirmen gibi ’Sevgili’ye mektup yazdı, ne İsmet Berkan gibi pazarları quantum ve matematiğe ayırdı. Ahmet Hakan zaten her gün dolu dolu bir dünyadan besleniyor, hemen her konuya değiniyor. Pazar gününe özel bir muamelesi yok ama. Peki neden Pazar ekine kaydırıldı? En azından haftada bir gün ’light’ takılsın diye mi?

Baktım, dün hiç o niyette olmadığını da göstermiş köşesinde.
Pazar ekindeki yenilenmenin sadece Ertuğrul Özkök ve Ahmet Hakan’ı buraya aktarmak için yapıldığını düşüneceğim neredeyse.
Kuşkusuz Hürriyet çoktandır kötü giden eki diriltmek için böyle bir hamle yaptı. Ama dün iki yazar da yerini yadırgamış gibiydi, dahası bu gazetenin ruhuna da uygun görünmüyor. Her şey bir yana, böyle bir dönemde böyle bir değişimden ben kıllanırım.
Şimdilik hoşuma gitmediğini söyleyerek bir not düşeyim.

Oray EĞİN / AKŞAM