Medya
07 Ağu 2014 11:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:32

Ömer Vargı İnşaat’a cesetleri gömmeye devam ediyor!

Sinema yazarımız Murat Tolga Şen, İnşaat 2 filminin setini ziyaret etti ve izlenimlerini okurlarla paylaştı. Cesetler bu defa denizden geliyor!

Bana ne zaman, “Türk sinemasının en iyi 10 filmi hangileri?” diye sorulsa tereddütsüz o listeye eklediğim filmlerden biri olan Her Şey Çok Güzel Olacak’ın yönetmeni Ömer Vargı’nın setindeyiz. Ömer hoca 10 yıl sonra ölüleri gömmeye devam ediyor, aslında İnşaat filminin kahramanları Ali (Emre Kınay) ve Sudi (Şevket Çoruh) gömüyorlar.  Ömer hoca tadı damağımızda kalan ve “keşke devamı çekilse” denilen İnşaat’ın devamını çekiyor gerçekten!

Bu defa aradan yıllar geçmiş, kahramanlarımız inşaat yerine bir sahil kasabasındaki terkedilmiş bir yazlık mekanda takılıyorlar ama cesetler durur mu, her yerden geliyorlar!

Filmin seti tam bir aile ortamı… Ömer Vargı, eşi Meltem Vargı ve yakın dostlarını toplayıp tatile çıkmış sanki… Herkes, onun setlerinin stresten arınmış, keyifli ortamlar olduğundan bahseder dururdu zaten ama kendi gözlerimle şahit oluyorum. Yeşim Büber heyecanlı, sinemaya-TV’ye ara vermiş, yeni anne olmuşken (evet, ikizleri var!) yeniden İnşaat ekibinde olmaktan dolayı da mutlu… Çekimler ikizlerin uykusuna göre ayarlanıyor, set yemekleri gidip aşçıyı tebrik edecek kadar harika, herkes ve tabi biz de çok mutluyuz.



Her Şey Çok Güzel Olacak’a da bir devam filmi gelir mi?” diye soruyorum hocaya ama umutlu konuşmuyor. “İnşaat 2 de olmayabilirdi ama Emre ve Şevket ikna etti beni, o kadar sıkıştırdılar ki devamını çekmek zorunda kaldım” diyor. “Seyircinin ilgi göstereceği bir film olacak, ilk filmi insanlar hala sekans sekans hatırlıyor” diyorum. O işler hiç belli olmaz, İnşaat’ı vizyona soktuğumuzda HSBC bombalaması yaşandı, İstiklal’deki 14 sinemanın 11’i kapalıydı. Salonlardan birinde, adamın biri tek başına izliyordu filmi ama bunlar önemli değil, önemli olan aradan 5-6 yıl geçtikten sonra biz iyi bir film yaptık diyebilmek” diye ekliyor.

“Emre ve Şevket, kendileri değiller, onlar Ali ve Sadi oldu, bize sadece kamerayı koyup çekmek kalıyor” diyecek kadar mütevazı ve oyuncularını seven bir sinemacı Ömer Vargı, lafı da boş değil, gerçekten Emre Kınay ve Şevket Çoruh rollerinin içine girmiş, orada yaşıyorlar. “Tek derdim şu sakallar, çok kaşındırıyor” diyor Emre Kınay… Şevket Çoruh o konuda idmanlı, “sorun yok!” diye takılıyor.



Filmin 4 haftalık set süresinin sonuna gelinmiş, Kasım-Aralık gibi vizyona girmesi düşünülüyor ancak giderek artan yerli film enflasyonu yüzünden vizyon takvimi tam bir lunapark! Kim ne zaman girecek, çıkacak, her şey son ana kalıyor.

Son olarak; rahmetli Suna Pekuysal’ın canlandırdığı arızalı komşu rolü bu defa Bülent Kayabaş’ın. Sıkı bir performans geleceğine eminim.

İnşaat 2 filminin setinden mutlu dönüyorum, Ömer Vargı ile muhabbetleşmek hem bilgi, hem de keyif katıyor. İlk filmi çok seven biri olarak bu suç komedisinin devamını da merakla bekliyorum.

MURAT TOLGA ŞEN / murattolga@gmail.com