Medya
24 Ara 2012 07:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:32

OKURUNDAN SABAH'A "KUVVETLER AYRILIĞI"FIRÇASI; "GÜNDEMİ YAKALAYAMADINIZ"

Sabah Gazetesi Okur Temsilcisi Yavuz Baydar, okurdan gelen haklı bir eleştiriyi köşesine taşıdı..

Gözden ırak kuvvetler!

SABAH okurlarından, bazıları daha önce de bu köşede gündeme gelmiş konularda şikâyetler, eleştiriler gelmeye devam etti. Bunlara nokta nokta göz atalım, değerlendirelim

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Konya'da yaptığı konuşmada "kuvvetler ayrılığı" konusundaki çarpıcı sözleri haftaya damgasını vuran en önemli konu oldu. Erdoğan'ın özellikle şu sözleri dikkat çekmişti: "En başarılı olduğumuz alanlardan biri olmasına rağmen bunu sağlıkta aşamadık. Niye? Bürokratik oligarşi ve yargı, bunlara takılıp kalıyoruz. Ama dışarıdan bakanlar zannediyor ki '326 milletvekiliniz var yine mi bahane' ama kuvvetler ayrılığı denen olay var ya o geliyor önümüze engel olarak dikiliyor. Diyor ki senin de bir oynama sahan var."

Bu açıklamalar ertesi gün (18 Aralık) hemen tüm büyük gazetelerin baş sayfasında yer aldı. SABAH da konuşmaya yer verdi, ama bir farkla: Baş sayfada ve iç sayfada, vurgu "ben de fişlendim" bölümüyle yer almıştı. Okurumuz Ünal Sağdıç'ın da anımsattığı gibi "kuvvetler ayrılığı gibi sözcükler konuşmada en önemli bölümdü ama gazete bunları yazmadı."

Sağdıç bunu "hoşuma gitmeyen bir eksiklik" olarak gördüğünü Temsilci ile paylaştı. Gerçekten de, önemli bir nokta. Çünkü, bu konuşmanın yankıları günlere yayıldı, ve sadece köşe yazılarına değil, bakanların ve diğer siyasilerin tartışmalarına da yol açtı. Kısacası, gündemi yakalama ve izleme konusunda SABAH'ın geride kaldığı algısına yol açtı.

Yavuz Baydar'ın yazısının tamamı için tıklayın