Medya
21 Şub 2012 09:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:21

''O SES, KAZANAMADI!'' ACUN MEDYA 10 ÜZERİNDEN KAÇ ALDI?

16 Yaşındaki Oğuz'un parlak gelecek yakalaması zor. Kimse bize kızmaya kalkmasın, bu birincilik güzel de; ses vasat.

’O Ses, kazanamadı

Uzun sayılacak yarışmanın galibi Oğuz Berkay Fidan oldu. Öncelikle Edirnelileri ve tabi” ki Keşanlıları tebrik ediyoruz. Bu çocuğa ilk günden bu yana inanılmaz destek verdiler. İyi organize oldular. Az bir farkla da olsa ’O Ses Türkiye’yi hak ettiler. 16 Yaşındaki Oğuz’un bir yerlere tırmanması, parlak gelecek yakalaması zor. Kimse bize kızmaya kalkmasın, bu birincilik güzel de; ses vasat. Ustaların deyimiyle ’Gevrek bile değil’. Aysel Gürel’den Tarkan’a uzanan iyi parçalar, izleyiciye cazip geldi. Her mahalle demeyeceğiz ama her ilçeden birkaç Oğuz Berkay rahat çıkar. Yine de, tacı taktıran tüm ekibi kutlamayı unutmuyoruz.

...
Mustafa Sandal’ın tek başına dönüp seçtiği İbrahim Şevki için olağanüstü yorumu az. Bruno Mars’ın Grenade’si ile başlayıp, bitirdi. Çok az insandan böylesine icra duyabilirsiniz. Yerli ve yabancı seslendirdiği her parça orijinalinden iyiydi. Sandal’ın yerinde olsak ona mutlaka Demis Roussos’un unutulmayan şarkısı Goodbye My Love’ını söyletirdik. Kıbrıslı İbrahim Şevki’nin altından kalkamayacağı eser yok. Portofino’yu, El Cordobes’i de mükemmel okur. Tanrı vergisi gırtlak ve kulağa sahip. Bakın işte İbrahim gibisini, her muhtarlıktan değil ancak ülkede bulabilirsiniz. Birileri, bu gencin elinden tutup, tüm dünyaya tanıtmalı.

...
Gelelim Fatma İşcan ile Bihter Erkmen’e. Her ikisi de güçlü seslere sahip. Urfa kökenli Fatma, eğitilirse ’Damardan özelliği’yle bir yerlere uzanır. Bihter’in geleceği, ara sıra izlediğimiz popstarcılar gibi olur. Dileriz, bu yazdıklarımız ’Hırs yaptırır’ ve mahcup oluruz. Yurtdışından katılımcı olan birkaç ismin daha fazla geleceği olduğuna inananlardanız. Ama hepsinin ortak şarkısı ’Zor dostum zor’.

...
Gelelim 21 haftalık organizasyona. En başarılı seçimleri jüri üyeleri idi. Hadise ve Murat Boz hem organizasyonu götürdü, hem şöhretlerine şöhret kattılar. Acun Ilıcalı ve -Mesela Esat Yontunç- arkadaşları seneye daha başarılı olur. En azından, ses karışmaları duymayız. Alt yazılar ters girmez. AcunMedya için bu yılki notumuz 10 üstünden 8. Program orkestrası Tarık Sezer’i kutlamayı unutmayalım. Henüz ENBE olmadıklarını ise lütfen kabul edelim.

Burhan AYERİ / AKŞAM