Gündem
27 Ağu 2012 13:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:04

''O MİLİTAN DEĞİL GAZETECİ!'' AHMET DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMA!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Suriye'de kaçırılan Türk gazeteci Cüneyt Ünal ile ilgili açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’de kaçırılan Türk gazeteci Cüneyt Ünal’ın roketatarla çekilmiş fotoğrafının senaryo olduğunu söyledi. Davutoğlu, "Gazetecilik için giden Ünal’ın gitmiş silahlı militana dönüşme ihtimali var mı? Sağlığından Suriye devleti sorumludur" dedi.

Suriye’de bir televizyon kanalı, kaçırılan Türk gazeteci Cüneyt Ünal’ın görüntülerini yayınladı. Günlerdir haber alınamayan Ünal, görüntülerde Suriye’ye nasıl geldiğini anlattı.

ROKETATARLI FOTOĞRAFI YAYINLADILAR

Ünal’ın konuşmasında sürekli aynı cümleleri kullanarak silahlı gruplarla birlikte hareket ettiğini söylemesi dikkat çekti. Suriye televizyonu bu arada, Cüneyt Ünal’ın elinde bir roketatarla fotoğrafı da ekrana getirdi.



MİLİTAN DEĞİL GAZETECİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gazeteci Cüneyt Ünal’ın durumuyla ilgili soruları yanıtladı. Görüntülerin "senaryo" olarak niteleyen Davutoğlu, "Dikte edilmiş bir açıklama yaptırılıyor" dedi.

Cüneyt Ünal’ın gazeteci olarak Suriye’ye gittiğini ifade eden Davutoğlu, "Gazetecilik için bölgeye gitmiş Cüneyt Ünal’ın silahlı bir militan haline dönüşme ihtimali var mı? İddiaları hiçbir şekilde ciddiye almıyoruz. Sağlığından birinci derece Suriye devleti sorumludur" diye konuştu.

BİZE NE DEMEYİZ

Suriyeli sığınmacılar için yapılan eleştirilere de tepki gösteren Davutoğlu, "80 bin insan kapımıza geldiğinde hedef mi yapsaydık? Suriye’deki insan hakları ihlaline de dünyadakine de ’bize ne’ demeyiz" dedi.