Medya
10 Eyl 2011 07:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:47

"O LİSTEDE BEN DE OLMAK İSTİYORUM!" YENİ AKİT'İN LİSTESİNE NAZLI ILICAK NEDEN GİREMEDİ?

Nazlı Ilıcak, Yeni Akit'in Ankara Temsilcisi Yener Dönmez'in yaptığı listede yer alamayınca çok içerlemiş. İşte Ilıcak'ın o sözleri...

Yeni Akit gazetesinin Ankara Temsilcisi Yener Dönmez'in yaptığı listede yer alamamış olmak Nazlı Ilıcak'ın canını sıkmış. Listede; Kürt açılımı isteyen isimler yer alıyormuş ve bu isimler adeta hükümete hedef gösteriliyormuş.

Hasan Cemal, Ruşen Çakır, Ece Temelkuran, Nuray Mert gibi isimlerin yer aldığı listede Nazlı Ilıcak ismi zikredilmemiş.

İşte Nazlı Ilıcak'ın yazısından ilgili kısım...

O listede olmak isterim
Yeni Akit Ankara Temsilcisi Yener Dönmez'den şikâyetçiyim. Benim gibi düşünenlerin hepsini listeye almış; beni saf dışı bırakmış. Ne listesi diyeceksiniz? Liste, Kürt konusunda açılım istedikleri için hükümete hedef gösterilen isimlerden oluşuyor. Kimdir bunlar? "Başta Osmanlı'yı maceradan maceraya sürükleyen İttihat Terakki'nin Mason Paşası'nın torunu Hasan Cemal ile Cengiz Çandar, Ali Bayramoğlu, Oral Çalışlar, Mehmet Ali Birand, Ece Temelkuran, Ruşen Çakır, Can Dündar, Nuray Mert, Mehmet Altan ve Taraf yazarlarının tümünün açılım masallarına prim verilmemeli. İmralı'daki cani bir şekilde susturulmalı..." (Yener Dönmez - 16 Ağustos 2011 - Yeni Akit)

Anlaşılıyor ki, Hasan Cemal'in yükü ağır. Hem ittihat Terakki'den, hem de Masonluktan kaynaklanıyor bu yük! Hakkında belki de bu yüzden ilk tedbir alınanlardan biri o olacak. "Ne tedbiri?" diyebilirsiniz. Gerçekten ben de şaşırdım; "Bu isimler niye hedef gösteriliyor? Maksat ne?" diye kendi kendime sordum. Dönmez'in peş peşe yazdığı iki yazıdan sonuncusunu okuyunca sebebini anladım. Bakın ne diyor: "Belki de önceki gün Fatih Altaylı'nın kulağına fısıldanan 'Aralarında DTK ve BDP'lilerin de olduğu bin 500 kişi gözaltına alınacak' haberi onların kulağına daha önce fısıldandı. Bundan BDP seçim otobüsünde zafer işareti yapan Nuray Mert, DTK'ya akıl hocalığı yapan Hasan Cemal, Cengiz Çandar ve dün listesini yayınladığım bir kısım açılımcı takımı nasibini almayacak mı?"

Gerçi yazı çıkalı 3 hafta oldu ve henüz savcılarda bir hareket yok. "Neden şimdi yazıyorum?" derseniz, Bodrum'da tatildeyken gözümden kaçmış. Yazdıklarımız kadar, yazmadıklarımızdan da sorumluyuz. Şimdiden pozisyon alayım ve bu listedekilerin akıbetini paylaşma yolundaki talebimi açıklayayım istedim.

Nazlı Ilıcak/Sabah