Politika
15 Ara 2021 14:09 Son Güncelleme: 15 Ara 2021 14:11

Kurtulmuş'tan 'ekonomik OHAL' iddialarına yanıt

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ekonomik OHAL iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. Kurtulmuş "Saçma sapan bir iddiadır. Böyle bir şey söz konusu olmaz, düşünülemez. Hiç kimsenin aklından bu geçmesin" dedi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, hukukçu Prof. Dr. İzzet Özgenç'in "Ağır ekonomik bunalım sonucu OHAL ilan edilebilir" sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

KİMSENİN AKLINDAN GEÇMESİN

Özgenç'in bahsettiği Olağanüstü Hal durumunun söz konusu bile olmadığını belirten Kurtulmuş, "Saçma sapan bir iddiadır. Böyle bir şey söz konusu olmaz, düşünülemez. Hiç kimsenin aklından bu geçmesin. Serbest pazarın koşullarından taviz verilmeden devam eder. Ancak bugün de bir operasyondan bahsediliyor, stokçuluğa karşı ortada dolaşanlara karşı da hükümet her türlü tedbiri alır" dedi. 

NE OLMUŞTU?

AKP hükûmetlerinin 2005 yılından bu yana, terörle mücadele, ceza kanunları, terörün finanse edilmesinin önlenmesini sağlayacak yasalar ve ceza yasalarının yazılmasında başında durmuş, çalışmış, yasaların yazılmasına öncülük eden, Prof. Dr. İzzet Özgenç, "Bu nedenle kaçınılmaz görünen ağır ekonomik bunalım sebebiyle Olağanüstü hal ilânına toplum olarak hazırlıklı olmamız gerekir" ifadelerini kullanmıştı.