Medya
23 Tem 2011 22:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:36

NTV'DEKİ DEĞİŞİMİN SEBEBİ MARMARAY İHALESİ Mİ?

Milliyet yazarı Melih Aşık'a göre Doğuş Grubu Marmaray'ın elektromekanik aksamının ihalesinden dolayı iktidarın baskısı altında.

NTV nerelere?

Gazeteci arkadaşımız Ruşen Çakır, Mirgün Cabas’la birlikte 2008’den bu yana NTV’de sabahları “Yazı İşleri” programını yapıyordu. Diğer birçok program gibi bu da kaldırıldı. Dahası Ruşen Çakır, NTV’nin yeni yayın döneminde hiçbir siyasi içerikli program yayınlamayacağını söylüyor...

NTV’nin siyasi program yapan programcıları teker teker uzaklaştırması bunun işaretiydi kuşkusuz... Can Dündar, Banu Güven, Mirgün Cabas daha önce ekrandan uzaklaştırıldı. Belli ki NTV kendisini iktidarın ağır baskısı altında hissediyor. Ve bu baskı altında eziliyor. Odatv’ye göre NTV’nin başına Star gazetesi Genel Yayın Müdürü Mustafa Karaalioğlu’nun geleceği dahi konuşuluyor...

Acaba bu baskılar Marmaray’la ilgili mi?

Ne alaka diyeceksiniz...

Bu sütunda birkaç kez yazdık... Marmaray’ın elektromekanik aksamının ihalesini alan Doğuş-Alstom-Marubeni ortaklığı dört yıl sonra işi tamamlamadan bıraktı. Anlaşmazlık şu sırada tahkimde. Bu anlaşmazlığın kime ne fatura çıkardığını, devletin ne kadar zarara uğradığını bu sütunda defalarca sorduk, ne bakanlıktan, ne firmalardan yanıt gelmedi. Garanti Bankası gibi bir devin patronu Doğuş Holding neden iktidar baskısı altında eziliyor? Bunun bir yanıtı olmalı.

İhale ne oldu?

Söz açılmışken.. Bir merakımızı dile getirelim... Doğuş ve ortakları Marmaray ihalesini geçen nisanda bıraktılar. Yeni ihalenin yapılması bir yıl sürdü. Önce teknik, sonra mali ihale yapıldı. Mali ihaleyi kazanan şirket (OHL-Dimetronic) teknik ihaleyi de kazanmıştı. İhalenin onlara verilmemesi için hiç sebep yoktu. Fakat ihalenin sonucu aradan 2 ay geçtiği halde açıklanmıyor. Neden acaba?