Medya
03 Nis 2010 10:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:12

"NE OLDUĞUNU KENDİSİ HARİÇ HERKES BİLİYOR!" MARGULİES'TEN TOKTAMIŞ ATEŞ'E SERT SÖZLER!

Taraf yazarı Roni Margulies, ırkçılık ile ilgili örnekler verirken, Bugün yazarı Toktamış Ateş'e çattı.

Taraf gazetesinin sivri dilli yazarı Roni Margulies, bugün Irkçılar Parmak Kaldırsın başlıklı yazısında "Faşistlerin ve bazı şeriatçıların ırkçılığı beni rahatsız etmez. Zaten beklenen şeydir. Asıl korkutucu olan, ırkçı olmamasını beklediklerimin ırkçılığı" diyor ve bu konuda geçmişten günümüze çeşitli örnekler veriyor.

Margulies'in yazısında örnek olarak saydığı isimlerden birisi de Bugün gazetesi yazarlarından Toktamış Ateş.

İşte Margulies'in, Toktamış Ateş için sarfettiği yenilir yutulur olmayan o cümleler:

İnönü hükümeti 1964'te Yunanistan'la Kıbrıs konusunda bir anlaşmazlık çıktığında 50.000 kadar Rum'u sınırdışı eder. Türkiye'nin "aydın" ve "solcu"ları, örneğin Yön dergisi, örneğin Niyazi Berkes, bu uygulamaya karşı durmak şöyle dursun, "saldırgan Rum milliyetçiliğinin emrinde ruhanî bir enternasyonal" gibi laf kalabalıklarının arkasına sığınarak uygulamayı destekler. Sınırdışı edilen Rumlardan bazılarının ataları belki de Türklerin gelmesinden önce bu topraklarda yaşıyormuş, insanların ırk temelinde sınırdışı edilmeleri ırkçılıkmış, bunlar Doğan Avcıoğlu'yla Berkes'i hiç rahatsız etmez.
Tam 30 yıl sonra, Hülya Demir'le Rıdvan Akar bu olayla ilgili bir kitap yayımladığında, öğretim görevlisi ve köşe yazarı Toktamış Ateş olayı belgelemekten başka hiçbir şey yapmamış olan yazarlara Cumhuriyet sayfalarından veryansın eder, "uslu durmayan" Rumların sınırdışı edilmesinin doğal olduğunu anlatır!

Toktamış Ateş'in ne aydın, ne liberal, ne de solcu olduğunu kendisi hariç herkes biliyordur herhalde, ama işin korkunç yönü şu ki bu adam faşist de değil.