Medya
15 Ağu 2015 17:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:48

Nazlı Ilıcak Zekeriya Öz'e sahip çıktı! Kaçmasın da cezaevine mi atılsın?

Hakkındaki yakalama kararından 12 saat önce yurtdışına çıkan eski savcı Zekeriya Öz’e birlikte kartopu oynadığı Bugün yazarı Nazlı Ilıcak'tan destek geldi.

Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, Zekeriya Öz’ün yurtdışına çıkışı ile ilgili olarak, “Kaçmasın da proje mahkemeler tarafından tutuklanıp, cezaevine mi atılsın? Üstelik can güvenliği olacağını da sanmıyorum” dedi.

Ilıcak, “Devletin koruması gereken bir savcı için hangi sebepten dolayı yakalama kararının çıktığını” sorarak, Öz’ün yolsuzluk dosyasıyla da doğrudan ilgisinin olmadığını savundu. Nazlı Ilıcak, “Soruşturmayı yürüten savcılar farklı. Sadece başsavcı vekili sıfatıyla konu hakkında kısmen bilgisi olabilir” dedi.

Bugün gazetesinde yayımlanan 14 Ağustos 2015 tarihli yazısında Ilıcak, Hilal Kaplan’ın 2010 yılında “TSK gerçekten peygamber ocağı olsaydı, arife günü kan döker miydi? (10 Eylül 2010)” diye sorduğunu ve “Şehit kavramı İslam’da vardır ama ‘Türk-Kürt savaşında ‘şehit’ yoktur” dediğini hatırlattı. Kaplan’ın bugün tam tersini söyleyerek “U Dönüşü” yaptığını iddia eden Ilıcak, “Bugün hem şehit diyor hem de barış sürecini sona erdirecek şekilde Kandil’in bombalanmasını onaylıyor” ifadelerine yer verdi.

Nazlı Ilıcak’ın Bugün gazetesinde "Terörden hem PKK hem iktidar sorumlu" başlığıyla yayımlanan yazısının tamamına ulaşmak için tıklayın.