Medya
09 Kas 2011 12:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:59

MUSA ANTER'İ JİTEM VE PKK BERABER Mİ ÖLDÜRDÜ?

Musa Anter cinayetiyle ilgili Aksiyon dergisinde Mayıs ayında yayınlanan dosyayı köşesine taşıyan Takvim yazarı ilginç iddiaları yeniledi...

Kürt kültür tarihi konusunda derin bilgisi ve Kürtçe yayıncılık konusundaki öncü adımları ile tüm Kürt coğrafyasında Ape Musa diye anılan gazeteci yazar Musa Anter cinayetini PKK lideri Öcalan ve JİTEM'in kurucularından Veli Küçük beraber mi organize etti? İtirafçıların, PKK Militanlarının ve JİTEM mensubu subayların bir arada eylem yaptığı iddiası Takvim yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'dan geldi.

Köşesinde 1992 yılında işlenen Anter cinayetinin bilinmeyenlerini yazan Kütahyalı çarpıcı iddialar dile getirdi. Mayıs ayında Aksiyon dergisinde yayınlanan dosyadaki iddiaları yineleyen Kütahyalı şunları yazdı köşesinde:

"Savcılık ve emniyet istihbarat arsivleri gosteriyor ki Musa Anter cinayet operasyonunun başında Yeşil vardı. Ergenekon iddianamesinde de belirtildiği üzere Yeşil, emirleri Ergenekon sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ten alıyordu.

Hogir'in Zaho'dan getirilmesi Öcalan'ın bilgisi dâhilinde yapılmış ortak bir operasyondu. Çünkü Öcalan da Anter'i öldürmesine karşılık Hogir'e Avrupa'ya gönderme vaadinde bulunmuştu. Hogir, bu teklife dünden razıydı. En azından hayatta kalacaktı!

JİTEM ve PKK, Anter'i öldürmek için planlarını hazırlamıştır. Bunun için Anter'in Diyarbakır'a gitmesi için ikna edilmesi lazımdır. Diyarbakır Belediyesi'nce düzenlenen festival, Anter'in davet edilmesine kılıf olur.

(...) Öcalan, bu görüşmede Anter'e Diyarbakır'a gitmesini önerir. Aynı tarihlerde Öcalan, kendisi ile sürekli telefonla konuşan kişilere "Şu adamı Diyarbakır'a gönderin" talimatı verir. Bu talimatlar emniyetin kayıtlarına girer... Bu arada Öcalan, Anter'i 'barışma' bahanesiyle Diyarbakır'a yönlendirirken; aynı zamanda kurduğu kumpası da JİTEM mensuplarına bildirir. Bu konuyu 'emniyet istihbarat'ın ve savcılığın perspektifine göre en iyi Veli Küçük ve Fikri Karadağ biliyor.

(...) Anter aslında daha önceden belirledikleri gibi PKK'nın göndereceği kişi ile buluşmayı beklemektedir. Bu kişi Aygan'ın iddia ettiği gibi Hogir değildir.
Çünkü Anter, Mardin'le fazlasıyla alakadar olan biri olduğundan, özellikle bölgede meydana gelen tüm siyasi hareketliliği bilmektedir.

Savcılık verilerine göre, gerçekte Anter'e gelecek kişi, PKK'nın Diyarbakır sözde bölge sorumlusu Ebukekir kod adlı Şeyhmuz Kaya'dır (şu an nerede olduğu bilinmiyor). Kaya'ya o dönem Ebu denildiği biliniyor. Bu arada Ebubekir'le Anter arasında kuryelik yapan Silvanlı biri vardır. Bu kişi en son itirafçılarla birlikte görülmüş, kendisinden bir daha haber alınamamıştır. Kuryede olan pusula, JİTEM'in elinde de olduğu için, JİTEM ve diğer PKK mensupları kurye gibi hareket edip onunla buluşma kararı alır...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ETİKETLER
#pkk #musa anter #jitem