Medya
01 Nis 2011 09:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:11

MURAT BARDAKÇI HANGİ İSMİ UNUTTU?

Bardakçı Irak medyasından aynen alıntı yapan Türk medyasına çok sert yüklenmiş ve Türk Başbakanları unuttuğu için alaya almıştı.

Bardakçı, Erdoğan'ın Hz. Ali Türbesini ziyareti sonrası, Türbeye giden ilk sünni lider diyerek Irak medyasının haberlerini aynen alıntılayan Türk basınıyla alay etmişti. Bardakçı bugün Necef'teki türbeyi ziyaret eden Türk Başbakanlarına bir yenisini daha ekledi.

İşte Bardakçı'nın unuttuğu ve sonradan eklediği  o isim:

Önceki gün, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Hazreti Ali'nin Necef'teki türbesini ziyareti konusunda gazetelerimizde ve TV'lerimizde yapılan büyük hatayı yazdım.

Iraklı meslekdaşlarının gazına gelerek "Erdoğan'ın Hazreti Ali'nin türbesine giden ilk Sünnî lider olduğunu" iddia eden basınımıza Adnan Menderes'in 8 Ocak 1955'te, Süleyman Demirel'in de 22 Ekim 1967'de Necefi ziyaret etmiş olduğunu hatırlattım.

Ama, ziyaret listesini eksik bırakmış, Turgut Özal'ı unutmuşum! Noksanımı şimdi tamamlıyorum: Rahmetli Özal, başbakanlığı sırasında 30 Mayıs 1984 günü Kerbelâ'da Hazreti Hüseyin'in, Necef'te de Hazreti Ali'nin türbelerini ziyaret etmiş; daha sonra Kûfe'ye geçerek Hazreti Ali'nin şehid edildiği camiye gitmişti. Tayyip Erdoğan, dolayısı ile Hazreti Ali'nin türbesini ziyaret eden dördüncü Türk lider oluyordu.

Hazreti Ali'ye ve Ehl-i Beyt'e sadece Şiiler'in ve Alevîler'in değil, Sünnî dünyasının da büyük hürmet beslediğini bilmeyip Irak televizyonlarının gazına gelen mümtaz basınımıza ilâveten hatırlatırım...