Politika
15 Eki 2022 14:18 Son Güncelleme: 15 Eki 2022 14:20

Muharrem İnce’den çok konuşulacak adaylık çıkışı! ‘Şartlarım var…’

2023 seçimleri yaklaştıkça '6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı kim olacak?' sorusu herkes tarafından merak edilmeye devam ediyor. Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Bursa gezisinde '6’lı masanın adayı olur musunuz?' sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Bursa’nın İznik ilçesini ziyaret etti. İnce, gazetecilerin "Millet İttifakı'nın adayı kim olmalı?" sorusuna, “Onu bilmiyorum, ama Memleket Partisi'ni soruyorsan, Muharrem İnce olacak” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu’nun şansının sorulması üzerine ise “Bunu bilemiyorum. Barometre değilim” dedi.

Muharrem İnce konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yalancı anket şirketleri toplumu manipüle ediyor. Hepsini yazmışlar, bir tek Memleket Partisi yok. Sonra da diğerleri diyor 5,6. Bunlar sokak ankettir. Türkiye’yi karış karış geziyorum. Yarın İstanbul’dayım. Allah’ın izni ile biz bu ipi göğüsleyeceğiz.”

İŞTE MUHARREM İNCE’NİN ŞARTLARI

Muharrem İnce “6’lı masanın adayı olur musunuz?” sorusuna da yanıt verdi:

“Şartlarım var. Bir bana oy verecekler. İki sandıkta oy vermemezlik yapmayacaklar. Hazineden aldıkları paraları harcayacaklar. Kendi afişleri değil, Cumhurbaşkanı adayının afişlerini asacaklar. Sandıklara sahip çıkacaklar. Seçim gecesi iftira atmayacaklar. ‘Seçim gecesi neredeydin deyip’ sandıklara sahip çıkmayıp sonra da seçim gecesinden itibaren yıpratmaya başlamayacaklar. Seçimden sonra ola ki kaybedersek tuvaletin önüne oturtmayacaklar. Bana yakın olan insanları partiden atmayacaklar. Bunları yaparlarsa kabulüm.”