‘Muhalif celladı’ydı ‘gözde muhalif’ oldu!

Erdoğan’ı eleştiren gazetecileri kovduruyordu, şimdi kendisi yerin dibine sokuyor…

Kimden mi söz ediyorum? Eğer bir çırpıda tahmin edemediyseniz haklısınız… Çünkü yukarıdaki tanıma uyan o kadar çok “dönek” var ki; hangi birini söyleyeceksiniz? Bunların hepsi düne kadar iktidarın kulu kölesiydi, şimdi “sözde muhalif” medyaya kapak atıp kahramanlık taslıyorlar.
***
Bugün sözünü edeceğim kişi, Başbakanlık Basın Sözcülüğü yaptığı yıllarda neredeyse her gün muhalif gazetelerin ve televizyonların genel yayın müdürlerini arayıp, “sansür tebliğ eden”, yetmezmiş gibi “Sayın Başbakan şu, şu, şu kişileri gazetenizde televizyonunuzda görmek istemiyor?” diyerek onlarca gazeteciyi, yazarı işten attıran Akif Beki…
Yani bugünün Halt TV pardon Halk TV programcısı…
Bu arkadaşın geldiği noktayı anlayabilmek için önce geçmişini bilmek gerekiyor:
***
Doğum Tarihi: 02 Temmuz 1971
Doğum Yeri: Bingöl
Tahsili: İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatı Bölümü, Arap Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Bölümü.
Çalıştığı kurumlar: Zaman Gazetesi, Flash Tv, Haftalık İzlenim, Yeni Şafak, Yeni Yüzyıl ve Turkish Daily News. Ayrıca Kanal 7’nin Washington ve Ankara temsilciliklerini, 24 Haber’in Genel Yayın Yönetmenliği’ni yaptı. Radikal ve Hürriyet’te de “AKP kontenjanı”ndan çalıştı. Uzun yıllar boyunca Başbakanlık Basın Sözcüsü olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın en yakınında bulundu.
Medeni Durumu:1996 yılında tanıştırıldığı Esma Hanım ile evlendi. Boşandı. 13 Mart 2012 tarihinde şarkıcı Zara ile evlendi. 13 Temmuz 2016 tarihinde boşandı. İki çocuk babası…
Başbakanlık Sözcülüğü sırasında Recep Tayyip Erdoğan adına genel yayın yönetmenlerini arayıp onun sözlerini ilettiği için adı, “Akif De Ki”ye çıktı.
Bu görevden kovulduktan sonra sıkı bir “muhalif” oldu. Halen Abdullah Gül’e yakınlığıyla bilinen Karar Gazetesi’nde köşe yazarı olarak çalışıyor.
Ayrıca Tuncay Özkan’a ait olduğu iddia edilen KRT’de, gazeteci Yavuz Oğhan’la birlikte yaptığı program, büyük bir başarı elde etmiş olmalı ki; artık Halk TV ekranlarında boy gösteriyor…
***
İyi kalpli bir Ekşi Sözlük yazarı bu arkadaşı şöyle tanımlıyor:
“Ekmeğinin peşinde, statü ve saygı görme güdüsünün izinde bir ömür… Bu ilkel güdüleri doyurmak için Siyasal İslamcı da olur muhalif de liberal de Kürtçü de… Bu da böyle bir model. Konumunu kaybetmemek için ordan oraya yanlayan biri…”
Ben biraz daha ileri gideceğim ve kendisini bu kadar masum gösteremeyeceğim.
Çünkü bu arkadaşın ellerinde işten atılan, meslek dışı bıraktırılan, evine ekmek götüremez hale getirilen onlarca yazarın, yüzlerce genel yayın müdürünün, yazı işleri müdürünün, editörün, redaktörün, sayfa sekreterinin ve muhabirin “kan”ı var!
Ellerinde işten attırdığı eski Hürriyet, Milliyet, Vatan, Habertürk yazarlarının “kan”ı var!
Bu arkadaşın ellerinde boşanan eşlerin, okullarından ayrılmak zorunda kalan çocukların, üzüntüden hastalanan annelerin, babaların “kan”ı var!
Evet, açık açık söylüyorum:
Bugün mangalda kül bırakmayan, sıkı bir Erdoğan karşıtlığına soyunan bu arkadaş, bir “gazeteci katili”dir.
Hem de “seri katil”dir!
***
Başbakan yüzlerce gazeteci hakkında karar verip kalemini kırdı; infazı bu arkadaş gerçekleştirdi. İpi o çekti!
Bugün Türk medyası bu haldeyse… Bunun bir numaralı sorumluları Akif Beki ve kendisinden önce bu görevi yapan sözde gazeteci Ahmet Tezcan gibilerdir.
Halk TV yönetimi bu eski muhalefet cellatlarına ne kadar kucak açarsa açsın, geçmişte yaşananlar bir kalemde silinemez.
Tarih unutsa bile; en parlak günlerinde işsizliğe, açlığa ve yoksulluğa mahkum edilen gerçek gazeteciler unutmaz!
***
Neymiş; Akif De Ki muhalif olmuş…
Hadi oradan, pabucumun muhalifi!