‘Sınır tanımaz çılgın’ sahalara dönüyor…

Medyaradar'ın usta yazarı Varol Ersoy, müzmin muhalif Barbaros Şansal'ın Türkiye’ye kesin dönüş kararı aldığını yazdı.

Falcı ya da astrolog falan değilim ama size yakın gelecekten bir haber veriyorum:
Hazırlanın, çünkü siyaset, polisiye ve magazin gündemi çok yakında fena halde karışacak…
Neden mi?
Çünkü; Türkiye’nin ünlü modacılarından Yıldırım Mayruk ve kendisini “terzi yamağı” olarak tanımlayan, eşcinselliğini gizlemeyen terzi, televizyon programcısı ve yazar Barbaros Şansal, 2015 yılında yerleştikleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) Türkiye’ye dönme kararı aldı.
*
Yıldırım Mayruk ağzı var dili yok sınıfından, saygın bir adam…
Ama yakından tanıdığım Barbaros tam bir çılgın!
Doğru bildiğini söylemekten çekinmez…
Sivri dillidir.
Kimseden korkmaz; bu yüzden de başı beladan kurtulmaz!
Aranızda belki hatırlayanlar çıkacaktır; Aydınlık Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptığı 2013 yılında kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldı.
Pirinçli Köyü’ndeki bir evde bir gece alıkonuldu.
Kendisine şiddet uygulanmadığını, sadece bazı konularda “susması”nın istendiğini söyledi.
Kendisini arabayla kaçıranların defalarca polis kontrolünden “sorunsuz” bir şekilde geçtiklerine de dikkat çekti.
*
Bu olaydan bir süre sonra ustası Yıldırım Mayruk’la birlikte İstanbul’daki evlerinin tüm eşyalarını satarak KKTC’ye taşındı.
Ancak susmadı…
Türkiye’deki siyasi gelişmelerle ilgili yorumlar yapmaya devam etti.
Mayıs 2015’te Ercan Havalimanı’nda üzerinde Hint keneviri bulunduğu için tutuklandı. Mahkemede pişman olduğunu belirtti ve bunun üzerine 40 bin lira kefaletle serbest bırakıldı.
1 Ocak 2017’de yılbaşı kutlamaları sırasında gerçekleşen İstanbul gece kulübü saldırısı sonrasında sosyal medyadan paylaştığı bir videoda söylediği sözler olay oldu:
“2017 de hepinize girdi. Mutlu yıllar, tadını çıkarın, yan yatın, kendinizi serbest bırakın. Bu kadar gazeteci tutukluyken, bu kadar çocuk taciz, tecavüz görürken, bu kadar yolsuzluk, rüşvet almış başını giderken, bağnazlar sokaklarda tebliğcilerle pislik dağıtırken siz hâlâ yeni yıl mı kutluyorsunuz? Bu kadar pisliğin, sefaletin, rezaletin içinde. Bokunda boğul Türkiye!”
Bu sözler yüzünden KKTC polisi tarafından gözaltına alarak Türkiye’ye sınır dışı edildi.
Tarifeli uçakla 2 Ocak 2017’de Türkiye’ye getirildi.
Uçaktan inerken apronda sekiz üniformalı havaalanı çalışanının saldırısına uğradı. Linç edilmekten son anda polisin müdahalesi sayesinde kurtuldu. Belinden, böbreklerinden ve kasıklarından yaralandı.
Saldırganlar tutuksuz yargılandı ve serbest bırakıldı.
O ise polis tarafından gözaltına alındıktan sonra mahkemeye çıkarıldı ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasından tutuklandı.
Kullandığı sözlerin “ayrımcılığa karşı bir hiciv” olduğunu belirterek kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. İlk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
*
Bunlar, Barbaros Şansal’ın başına gelenlerin sadece bir bölümü…
Şimdi KKTC’de kaba muamelelere maruz kaldıklarını ve sağlık hizmetlerinden yararlanamadıklarını belirterek Türkiye’ye kesin dönüş yapma kararı aldıklarını açıkladı.
“Dönüyoruz artık, bütün atölyelerimizi kapattık, yatırımlarımızı çekiyoruz. Taşınmazlarımızı da satılığa koyduk uluslararası platformlarda. Bizimki kumar parası değil, gece kulübü parası değil, uyuşturucu parası değil, iğneyle kuyu kazarak kazanılmış paralar bunlar. Servetimizi toparlayıp ülkemize, vatanımıza dönüyoruz.”
*
Barbaros’u tırnağımın ucu kadar tanıyorsam, biliyorum ki ortalık yine fena halde karışacak…
Çünkü yaşadıklarının yüzde birini anlatması bile yeter!
Hani ABD’de patlak veren Donald Trump ile porno yıldızı Stormy Daniels skandalı var ya… O bile Şansal’ın sadece yakın çevresine anlattıklarının yanında “light” kalır…
Kısacası…
Bana göre şenlik şimdi başlıyor.
“Sınır tanımaz bir çılgın” olan Barbaros Şansal’ı asıl bundan sonra izleyeceğiz…
Artık çok yaşlanan Yıldırım Mayruk da onu frenleyemeyeceğine göre…
Yandı gülüm, keten helva!