Medya
30 Oca 2011 08:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:00

MISIR'DA KAN GÖVDEYİ GÖTÜRÜYOR, HABER KANALLARI MISIR PATLATIYOR!

Mısır'da kan gövdeyi götürürken bizim anlı- şanlı haber kanalları ne yapmakla meşguldü?

HABER KANALLARI MISIR PATLATIYOR!

Mısır’da neler oluyor neler... Cuma akşamı El Cezire’yi izliyorum. Yangınlar, sokakta devrilen araçlar, siren sesleri, askeri araçlar... Bizde çok izlenen haber kanallarında tık yok. CNN Türk, Saba Tümer’in tekrarlarında, NTV Geveze ve kadim dostu Bay J’nin şovunda, Habertürk gizemli sırların peşinde. CNN International ve BBC, Digitürk’teki haber kanalları, bir de işte El Cezire var. Hepsi otomatiğe bağlanmış şekilde. En son görüntüler eşliğinde kâh oradakı muhabirleri, kâh stüdyo konuklarıyla ‘ne kanalı’ olduklarını gösteriyor.

Kahire’deki müzelere saldırı girişimi, yanan parti binası altyazıyla geçiyor. Bizimkilere dönüyorum ‘Son Dakika’ yazısıyla habercilik yaptıklarını zannediyorlar. Gezerken baktım TGRT Haber’de tık yok, SHaber’de bültene denk geldim, eh o kadar olacak. SKY TÜRK olanaksızlıklar içinde, görüntüleri almış bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bir de 24 kanalı. NTV’de Can Dündar’ın gazetesinde Mısır’a bir bağlantı yapıldı. Sonra? Orada NTV muhabiri var üstelik. Bu bir organizasyon meselesi.

Tunus’ta da aynı şeyler oldu. Adet yerini bulsun diye muhabir gönderildi. Sonra? Yahu bari bundan sonra tedbirlerinizi alın, iş ciddi. Tarih değişiyor beyler. Farkında mısınız? Tunus, Fas, Cezayir, Yemen, Kuveyt, Libya... Mısır patlatmayı bırakın, çünkü Mısır gerçekten patlıyor!

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET