Medya
03 Şub 2017 12:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:27

Milliyet yazarı Hürriyet Okur Temsilcisi'ne çattı: Tuzun koktuğu yere geldik!

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici'nin Milliyet Okur Temsilcisi Belma Akçura için kaleme aldığı yazı tartışma konusu oldu.

Hürriyet gazetesi okur temsilcisi Faruk Bildirici, 30 Ocak'ta kaleme aldığı köşe yazısında Milliyet gazetesinin okur temsilcisi Belma Akçura’nın yazılarının Kasım ayından bu yana yayımlanmadığını gündeme getirerek “Milliyet’in okur temsilcisi Belma Akçura’nın yazıları yayımlanmıyor gazetesinde. ‘Ombudsman’ köşesi, son olarak 21 Kasım’da çıkmıştı” dedi.

Aynı yazısında Cumhuriyet gazetesinden 3 aya yakın süredir cezaevinde olan Cumhuriyet Okur Temsilcisi Güray Öz'ü de hatırlatan Bildirici “Zaten Türkiye’de dört gazetede okur temsilcisi vardı; onlardan ikisi yerlerinde yok” diyen Bildirici, “Aynı kulvarda kalem oynattığım meslektaşlarımın gazetecilik yapamaz hale getirilmeleri medyanın içinde bulunduğu durumu hatırlatması bakımından can yakıcı bir örnek” ifadelerini kullandı.

“AMELİYAT OLDUM, AYRICA BİR DE KİTAP YAZIYORUM”

Belma Akçura, yazılarının yayımlanmamasının gündeme gelmesinin ardından Medyaradar’dan Alev Gürsoy Cimin’e konuşmuştu.

“Belma Hanım bir aydır gazetede yazılarınızı göremiyoruz. Bu durum Milliyet ile yollarınızı ayırdığınız iddialarını da beraberinde getirdi. Nedir olayın aslı astarı?” sorusuna Akçura şöyle yanıt vermişti:

“Alev Hanım, ben de konuyu sizden ilk kez duyuyorum ve şaşkınım. Gazete ile ayrılmam ya da kovulmam gibi bir durum söz konusu değil. Halen gazete ile yola devam ediyorum. Çok ağır bir ameliyat geçirdim, geçirdiğim operasyon nedeniyle de istirahat etmem gerekiyordu. Sağlık sorunlarım nedeniyle gazete anlayış gösterdi ve iznim devam ediyor, önümüzdeki ay da tekrar yazılarıma başlayacağım. Ayrıca bu süreçte sayfa formatım da değişiyor, şimdi onu bekliyoruz. Daha farklı bir sayfa ile okurlarımın karşısında olacağım. Ayrıca bir de bu süreçte kitap yazıyorum. Hepsini önümüzdeki ay köşemde yazacağım zaten.”

“BEN DE ŞAŞIRDIM, KÜNYEYE BAKMAK YETERLİ”

Belma Akçura, “Hürriyet Ombusmanı Faruk  Bildirici’nin yazısıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusunu ise “Faruk Bey, yazısında sadece iki aydır yazılarımı göremediğini belirtmiş... Olay size anlattığımdan farklı değil. Gerçekten hala görevim devam ediyor. Zaten bunu anlamak için açıp künyeye bakmak yeterli diye düşünüyorum.  Söyleyeceklerim bu kadar. Önümüzdeki ay görüşmek dileğiyle.” şeklinde yanıtlamıştı.

TUZ KOKUNCA...

Milliyet yazarı Özay Şendir, Faruk Bildirici'nin bu yazısına sert eleştiriler yöneltti. Şendir, Bildirici'nin Akçura'ya telefon açmak ya da Milliyet'in künyesine bakmak yerine 'Acaba kovuldu mu?' diyerek işin en kolayını seçtiğini belirtti. Şendir, Hürriyet Gazetesi'nde meslek etiği bakımından tartışılacak bir hayli konu varken Bildirici'nin bu konuda kalem oynatmasının da kendisinde hayal kırıklığı yarattığını açıkladı.

İşte Şendir'in bugünkü yazısından ilgili bölüm:

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, Pazartesi günü Milliyet Okur Temsilcisi Belma Akçura’nın köşesinin bir süredir boş olmasından yola çıkıp, ‘Acaba kovuldu mu?’ diye bir yazı yazdı.

Gereksiz bir yazıydı zira gazetenin künyesine baksa Akçura’nın adını görecekti.
Hadi künyeye bakmak aklına gelmedi diyelim, ona bir telefon açsa geçirdiği ağır ameliyat dahil, tüm süreci öğrenecekti. Bunları yapmak yerine “Belma Akçura kovuldu mu?” diye yazmak işin en kolayıydı ve Bildirici de bunu yapmayı seçti.

Başkası yapsa Okur Temsilcisi’ne şikayet edeceğin bir işi Okur Temsilcisi yapınca tuzun koktuğu yere geldiğimizi anlıyoruz.

Faruk Bildirici, tanıdığım, sevdiğim, saydığım bir meslek büyüğümdür, doğrusu hayal kırıklığı duygusu kapladı içimi.

Ayrıca Hürriyet Gazetesi’nde meslek etiği açısından tartışılacak birden çok mesele varken, kalem oynatılan konunun bu olması da ilginç...