Politika
27 Kas 2019 10:32 Son Güncelleme: 27 Kas 2019 10:44

MHP'li Cemal Enginyurt'tan kumpas yorumu: Tezgahı Ekrem İmamoğlu kurdu, İnce'ye sela okutacak

Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın CHP’li bir ismin gizlice Saray’a giderek Erdoğan’la görüştüğü ve Erdoğan’ın bu ismin CHP’nin başına geçmesi için destek vereceğine ilişkin köşe yazısı ve Muharrem İnce’nin açıklamaları ‘kumpas’ tartışmalarıyla sürüyor.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt,  ‘Saray’a giden CHP’li ’ tartışmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üzerinde Kemal Kılıçdaroğlu üzerinde oyun oynandığını, plan yapıldığını alternatif proje hazırlığı olduğunu belirterek, “Ekrem İmamoğlu tezgahı kurdu, Muharrem İnce’ye selayı okutacak, Kılıçdaroğlu’nun cenaze namazını da Ekrem İmamoğlu kılacak”  dedi.

Projenin arkasında  İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla beraber İngiltere’nin olduğunu iddia eden Enginyurt, “Çünkü İmamoğlu şu an da en ideal adam onlar için. En ideal isim. İngiltere uzun süredir Türkiye üzerinde oyun kuramıyor, plan yapamıyor. Kendisine bir proje adamı lazımdı. En iyi proje adamı da ben hazırım diyen Ekrem İmamoğlu. Çünkü Ekrem İmamoğlu CHP’li değil, solcu değil” diye konuştu.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Medyafaresi.com'un ‘Saray’a giden CHP’li’ tartışmasına ilişkin sorusuna şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ekrem İmamoğlu'nun ota, böceğe, kelebeğe her şeye lafı var”
Bir Ekrem İmamoğlu düşünün ki; ota, böceğe, kelebeğe her şeye lafı var. Her şeye bir sözü var. Güneydoğu’daki kayyumlarla ilgili sözü var. Cezaevindeki Selahattin Demirtaş için sözü var. Londra’ya gidip finans sektörüyle anlaşıp oralarda işbirliği yapacak kadar sözü var.

Merkel ile oturup konuşacak kadar sözü var ama CHP dört gündür karışmış, kaynıyor, bir sürü entrika dönüyor, Kemal Kılıçdaroğlu üzerinde oyun oynanıyor, plan yapılıyor,

Kemal Kılıçdaroğlu’na bir alternatif proje hazırlığı olduğu apaçık ortaya çıkmış ama İmamoğlu diyor ki ben bu işlere karışmıyorum diyor, ben bu konuda yorumum yok, neyde yorumun yok, bir MHP’li yorum yapmasa bunu anlarım, bir AK Partilinin CHP ile ilgili yorum yapmamasını anlarım ama en büyük şehrin belediye başkanı olduğunu söyleyeceksin, her konuda konuşacaksın ama Sayın Genel Başkan’ın ile ilgili ortaya ciddi iddialar atılıyor, partinin ile ilgili iddialar atılıyor, ne partine sahip çıkıyorsun ne de Genel Başkan’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na sahip çıkıyorsun..

Bu ne demek? Demek ki Ekrem İmamoğlu tezgahı kurdu, İnce’ye selayı okutacak, cenaze namazını da Ekrem İmamoğlu kılacak. Cenaze namazını Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ekrem İmamoğlu kılacak.

Proje kesinlikle. Alternatif proje. Projenin arkasında Ekrem İmamoğlu’yla beraber İngiltere var. Çünkü İmamoğlu şu an da en ideal adam onlar için. En ideal isim. İngiltere uzun süredir Türkiye üzerinde oyun kuramıyor, plan yapamıyor.

Kendisine bir proje adamı lazımdı. En iyi proje adamı da ben hazırım diyen Ekrem İmamoğlu. Çünkü Ekrem İmamoğlu CHP’li değil, solcu değil. 2023 hayali. CHP’nin başına geçip Cumhurbaşkanı olmayı hayal ediyor.