Dünya
22 Tem 2021 18:03 Son Güncelleme: 22 Tem 2021 18:06

Merkel’den dikkat çeken Türkiye açıklaması! Hem övdü hem de kapıyı kapattı

Merkel, düzenlediği yıllık basın toplantısında Türkiye'nin Suriyeli sığınmacıları kabul etmesiyle ilgili övgü dolu ifadeler kullanırken AB'ye tam üyelikle ilgili ise dikkat çeken açıklamada bulundu.

Berlin'de yıllık basın toplantısında açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ve Yunanistan arasında Kıbrıs üzerindeki anlaşmazlıklar hakkında da açıklamada bulundu. Merkel, anlaşmazlığın ilişkileri daha zor bir hâle getirdiğini ve farklılıkların çözülmesi için sabır gerektiğini söyleyerek şöyle devam etti: “Bir geri adım oldu ancak cesaretimiz kırılmamalı.”

“İNSANLAR İÇİN EN İYİSİ BU…”

Merkel, açıklamalarında Türkiye'nin çok sayıda Suriyeli sığınmacıyı kabul ettiğinin altını çizerek "Türkiye, Suriyeli sığınmacıları kabul ederek olağanüstü bir iş yapıyor. Mülteciler ve sığınmacılar üzerine Türkiye'yle anlaşmanın sürdürülmesini isterim, insanlar için en iyisi bu" dedi.

KAPIYI KAPATTI

Ankara'yla yakın ilişkilerin sürmesini istediğini söyleyen Merkel, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üye olabileceğini öngörmediğini ekledi.