Medya
26 Eki 2022 09:20 Son Güncelleme: 26 Eki 2022 09:27

Merdan Yanardağ: RTÜK'ün niyeti TELE1'in lisansını iptal etmek, iki elimiz yakalarında olacak

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, RTÜK'ün 3 gün yayın durdurma cezasının ardından Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan'a konuştu.

RTÜK'ün 3 gün yayın durdurma cezası verdiği ve lisansının iptal olma tehlikesiyle karşı karşıya olan TELE1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, "TELE1’i sürekli olarak karartmalarını bekliyor musunuz" sorusuna "Evet, yapıp yapamayacakları ayrı bir bahis ama niyetleri lisansı iptal etmek... Öyle anlaşılıyor. Çünkü RTÜK, iktidarın bir baskı ve sansür aygıtı gibi çalışıyor. İşlevi bu" yanıtını verdi. 

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan'a konuşan Yanardağ, "Özel bir kin ve düşmanlıkla hareket edildiğini görüyoruz. Özellikle kurum başkanı Ebubekir Şahin, TELE1’e karşı özel ve kişiselleştirilmiş bir düşmanlık içinde. Onu, olan bitenden her zaman sorumlu tutacağız. Göreceğiz nasıl davranacağını. İktidardan, AKP’den talimat aldıklarını düşünüyorum. Bu suçtur. Kendilerini mahkeme yerine koyarak anayasal bir suç işliyorlar. Kaynağını anayasadan almayan bir yetki kullanıyorlar. Hukuk önünde bunun hesabını soracağız. Hakkımızı yedirmeyeceğiz. İki elimiz yakalarında olacak. Bu bilinsin" diye konuştu. 

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı da Pehlivan'ın "TELE1 seçim öncesi kapatılacak mı?" sorusu üzerine şu yorumu yaptı:

"Mümkün değil, diyebilmeyi çok isterdim. Ancak bugüne kadar verilen kararlara bakınca, bunu deme olanağımız yok. İki nedenden dolayı... Bir; RTÜK’ün son dönemde TELE1’e dönük giderek agresifleşen kararları. Keza en son verilen üç günlük ekran karartma cezası bunun bir işaret fişeğidir... İkincisi ise önümüzde Türkiye’nin geleceğinin ve Cumhuriyet değerlerinin oylanacağı bir seçim var. Saray ile iktidar; RTÜK, BİK gibi kurumlar aracılığıyla eleştirel medyada bugüne kadar olduğundan çok daha büyük sessizliği ve suskunluğu özellikle bu seçim sürecinde hedefliyor." 

Yazının tamamı için tıklayın.