Politika
01 Haz 2021 17:37 Son Güncelleme: 01 Haz 2021 17:40

Meral Akşener'in yardımcısına saldırı

İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mümin İnan, 22:00 sıralarında kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından saldırıya uğradı...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte Hatay programına katılan Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mümin İnan, Ankara’ya dönerken Adana’nın Pozantı ilçesinde bir tesiste yemek molası verdi. İnan, molanın ardından kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından saldırıya uğradı.

PLAKASIZ ARAÇLA TAKİP ETMİŞLER

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre, sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Mümin İnan, yaptığı açıklamada “Plakasız bir araç̧ ile takip etmişler. Pozantı’da yemek için mola vermiştik ekip arkadaşları olarak. Orada lavaboya ellerimi yıkamaya gittiğimde arkamdan hiç̧ bir şey söylemeden bir kişi yumruk attı” dedi.

İnan, “Bizde savunma pozisyonuna geçince panik halinde kaçtı. Saldıran bir kişiydi ancak araç 2 kişi daha bekliyordu. Plakasız bir araba. Orada polisler de vardı. Hemen olaya el koydular. Saldırganı tanımıyorum. Neden yaptıklarını da bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU

Rize'nin İkizdere ilçesinde İşkencedere Vadisi’ne yapılmak istenen taşocağına karşı köylülerin direnişi devam ederken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener destek ziyaretinde bulunmuştu. Akşener'in ilçede ziyaretleri sırada kargaşa çıkmıştı.

Sonrasında ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan konuyla ilgili açıklama yapmış, "Daha neler olacak, neler. Bunlar iyi günler. Bu ülkede ahde vefa diye bir şey var. Ahde vefa olmazsa bu millet affetmez" ifadelerini kullanmıştı.