Politika
11 Mayıs 2022 12:45 Son Güncelleme: 11 Mayıs 2022 13:03

Meral Akşener'den '35 milyon Suriyeli' açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener açıklamalarda bulundu. Akşener konuşmasında ülke gündeminden düşmeyen sığınmacılar konusu üzerine değerlendirmelerde bulundu. 'Çok enteresan bir sonuç paylaşayım' diyen Akşener, 2053'te Türkiye'de nüfusun 35 milyonunun Suriye kökenli kişilerden oluşacağını belirtti.

Akşener, partisinin grup toplantısında kürsüye çıktı. Akşener 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğu 'Suriye'ye gidip Esad'la sığınmacılar konusunda anlaşma' teklifini açıkladı. Akşener ayrıca Suriyeli sığınmacıların Türkiye nüfusundaki yerine ilişkin dikkat çeken bir veri paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından açıkladığı konut finansmanı paketlerine de değinen Akşener, "Bu hafta müjde diye açıklanan ama vatandaşın konut almasını daha da imkansız hale getiren kampanya konut krizini daha da derinleştirecek" dedi.

"SIĞINMACILARIN TÜRKİYE'DE KALMASI HALİNDE..."

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

İYİ Parti olarak 2019 Haziran'da Antalya'da Erdoğan'a seslenmiştim. Demiştim ki "Beni yetkilendir. Ben Suriye'ye gidip Esad'la görüşeyim ve el sıkışıp ülkemizdeki Suriyeli göçmenleri gönderelim." Bu teklifi çok ciddi, arkası çalışılmış şekilde sunmuştum.

Sonra o zaman milletvekilimiz olan Ümit Özdağ'ın önerisi, Aytun Çıray'ın başkanlığında Ankara'da bir çalıştay düzenledik. Bu çalıştayda görev alan çok kıymetli bilim insanları ve devlet insanları vardı.

Çok enteresan bir sonuç paylaşayım sizinle. Suriyeli sığınmacıların Türkiye'de kalması halinde bu doğum yılında 2053'te Türkiye nüfusunun 35 milyonu Suriye kökenli insanlardan oluşacak.
Gelin özel bir oturumda meseleye bakışımızı ve çözüm önerilerimizi her bir siyasi parti olarak ortaya koyalım. TBMM Başkanı Şentop'un bu çağrımıza kayıtsız kalmayacağını umut etmek istiyorum.

"KONUT KRİZİ DAHA DA DERİNLEŞECEK"

Türkiye hızla fakirleşirken aynı zamanda barınma kriziyle de karşı karşıyayız. 2 yıldır konut fiyatlarının en çok arttığı ülke haline geldik dünyada.

Bu hafta müjde diye açıklanan ama vatandaşın konut almasını daha da imkansız hale getiren kampanya konut krizini daha da derinleştirecek.

"ZENGİNİNİ KORUDUĞUN KADAR NEDEN MİLLETİNİ ENFLASYONDAN KORUMUYORSUN?"

20 yılda ülkeyi getirdiğin hale, kendini düşürdüğün hale bak sayın Erdoğan. Az kaldı, memleketin heba ettiğin kaynaklarını, gençlerimizin çaldığın hayatlarını biz geri vereceğiz.
Bay kriz ve avanesi enflasyon korumalı tahvil sayesinde Hazine'ye borç veren üst gelir grubuna, yani zenginlerine diyor ki 'Biz sizi enflasyona karşı koruruz. Üzerine ilave faiz de veririz. Emekliyi, asgari ücretliyi enflasyona ezdiririz. Onlardan topladığımız vergileri de size veririz. Hazine'yi bitirdik, 128 milyar doları peşkeş çektik. Siz Hazine'ye borç vermezseniz bir saraylarda oturamayız, yandaşlarımızı besleyemeyiz.' O sandık gelene kadar her fırsatta biz de soracağız; yandaşını, zenginini koruduğun kadar neden milletini enflasyondan korumuyorsun?

"AK PARTİ'NİN 20 YILDA ÇÖZEMEDİĞİ SORUNU İŞ BAŞINA GELİR GELMEZ ÇÖZECEĞİZ"

Bay kriz EYT'li kardeşime 'çift dikiş' diyerek karşı çıkıyor. EYT çözüm planımızın ortaya çıkaracağı maliyet oluşturacağımız ilave kaynaklarla yönetilebilir olacak. Bu düzenlemeyle EYT'li vatandaşlarımız geçiş döneminde sabit bir gelir akışına kavuşacak. Bu sayede İYİ Parti iktidarında EYT sorununu tarihin tozlu raflarına kaldıracağız. AK Parti iktidarının 20 yılda çözemediği sorunu iş başına gelir gelmez biz çözeceğiz.