Medya
03 Eyl 2011 06:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:45

MEHMET METİNER'E HASAN CELAL GÜZEL'DEN DESTEK GELDİ!

Sabah gazetesi yazarlarından Hasan Celal Güzel, youtube.com video paylaşım sitesinde ses kaydı yayınlanan Mehmet Metiner'e destek verdi...

Geçtiğimiz günlerde Youtube video paylaşım sitesinde Erdoğan'ı hedef alan sözleriyle ses kaydı yayınlanan Ak Parti milletvekili Mehmet Metiner'e Hasan Celal Güzel'den destek geldi. Güzel, Metiner için "grup içi bir işlem yapılmasına gerek yoktur" dedi.

İşte Hasan Celal Güzel'in o yazısı...

Mehmet Metiner'i yıllardır tanırım. Gençliğinde İslâmiyeti bir doktrin olarak savunmuş ve İslâmi tâbiriyle aslâ 'kavmiyet asabiyeti' içinde bulunmamıştır. O günlerden bu güne yazılarını ve düşüncelerinin seyrini takip ederseniz, çok değişik istihâlelerden geçtiğini görürsünüz. Lâkin, İslâmi çizgisini daima devam ettirmiştir. Bu sebepledir ki Kürtçülüğe meyyâl olmasına rağmen hiçbir şekilde terör örgütünü ve uzantılarını desteklememiş ve sorunun demokratik çerçeve içinde çözülmesini sağlamak için yeni teklif1er geliştirmiştir. Böyle bir aydının bölücü ve ırkçı olması düşünülemez.

Nitekim, PKK ve bağlantıları da O'na bu yüzden karşı çıkmışlar hattâ hayatına dahi kastetmişlerdir. Dolayısıyla Metiner'in körü körüne Kürtçü olması da düşünülemez.

Mehmet Metiner, uzun süre köşe yazarlığı yaptıktan sonra Adıyaman'dan AK Parti Milletvekili seçilmiştir. Bu seçimde, O'nun Başbakanın eskiden beri yakından tanıdığı bir aydın olmasının da büyük ölçüde rolü vardır. Mehmet Metiner'in bakan olmasını biz de isterdik. Ancak, bakan olamayınca Başbakan Erdoğan'ı hedef alarak aleyhinde ağır laflar söylemiş olmasını gerçekçi bulmuyoruz.

Metiner'in dediği gibi, internete düşen bu ifâdelerin O'nun HADEP'lilik döneminden kalması ve yıllar önce söylenmiş olması akla daha uygun gelmektedir. Diğer taraftan, Metiner'in 'Kürt Sorunu'nun çözümü konusundaki geldiği nokta, önceki birçok görüşünden tamamen farklıdır ve hâlen Başbakan Erdoğan'ın çizgisinin dışında olduğu da pek söylenemez.

Kaldı ki bir milletvekilinin liderinin görüşlerini aynen benimsemesi ve bunu ifade etmesi de şart değildir. Bu itibarla, Metiner konusunda Grup içi bir işlem yapılmasına gerek yoktur.

Hasan Celal Güzel/Sabah