Medya
12 Nis 2012 17:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:32

MEDYANIN 'SIRÇA KÖŞK'LERİNDE ENDİŞELİ BEKLEYİŞ!

28 Şubat'la ilgili soruşturma, o dönemde askere yakınlığıyla bilinen gazetecileri tedirgin etti! Peki kim bu gazeteciler? Varol Ersoy yazdı...

Bugün başlayan 28 Şubat Operasyonu’nda her ne kadar şimdilik tamamı asker olan 31 kişi gözaltına alınsa da soruşturmanın çok kısa zamanda genişletilmesi bekleniyor.

İşte; tam bu noktada da gözler, 28 Şubat sürecinde aktif olarak rol aldıkları tespit edilen dönemin medya patronlarına ve gazete yöneticilerine çevriliyor…

Aslında bugünkü operasyon, medya mahallesi için çok da sürpriz olmadı…
Çünkü Star Gazetesi’nden Ahmet Kekeç, 5 Mart’ta yayınlanan yazısında, 28 Şubat soruşturmasının başlatılacağını ve bazı gazetecilerin tutuklanacağını iddia etti.
Kekeç her ne kadar liste vermese de bu gazetecilerin isimleri birçok internet sitesinde yayınlandı.

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu ise aynı tarihli yazısında o gazetecilerin isimlerini bile verdi:
“Kendilerini üzücü bir haberim var. 28 Şubat süreciyle ilgili soruşturma derinleşecek. Ankara’nın “siyaset” koridorlarında şu sıralar konuşulan konulardan biri bu. Soruşturma derinleştikçe Ertuğrul Özkök de, Zafer Mutlu da, Uğur Dündar da, Fatih Çekirge de, ATV’nin “kasetçi generalleri” de, Aydın Doğan da, dönemin bazı Ankara temsilcileri de ve medyanın diğer tetikçileri de kendilerini yargı önünde bulacaklar.”

Baransu 4 Nisan gecesi de Habertürk’te Fatih Altaylı’nın hazırladığı Teke Tek programına katıldı ve 28 Şubat döneminde yapılan toplantılara katılan bazı gazetecilerin ses kayıtlarının Gölcük’teki operasyonlar sırasında bulunduğunu iddia etti…

Baransu bu gazetecilerin 28 Şubat döneminde açık açık suç işlediğini, karargahtan emir aldıklarını, karalama ve psikolojik operasyon yürüttüklerini, meslektaşlarını fişleyerek cezalandırdıklarını söyledi.

GENERALDEN TALİMAT ALDILAR
Bazı gazetecilerin 28 Şubat döneminde Erol Özkasnak’tan talimat aldığını iddia eden Mehmet Baransu, “Erol Özkasnak’ın gazetecilere gönderdiği tebrik mektupları var bunlar biliniyor. Kimse de inkar etmiyor, karargaha gidip talimat alanlar var. Bunların kayıtları var. Gölcük’te bulunan ses kayıtları olduğu söyleniyor. Gazetecilerin de olduğu söyleniyor. Ki Gölcük dönemin Batı Çalışma Grubu’nun merkezi olarak bilinir” diye konuştu.

***
Yeni soruşturma birçok çevrede tedirginlik yarattı…
Ama en büyük tedirginlik, Baransu’nun adlarını verdiği yukarıdaki gazetecilerin evlerinde yaşanıyor…
Bu iddiaların doğru çıkıp çıkmayacağını hep birlikte göreceğiz.


VAROL ERSOY