Medya
22 Tem 2010 16:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:29

MEDYADA ŞAMPANYA KRİZİ! AKİF BEKİ'YE KİM ŞAMPANYA GÖNDERDİ?

Eğer Sunset'in sahibi şampanya göndermediyse Akif Beki'ye şampanya gönderen kim?

Sunset: "Akif Beki’ye şampanya göndermedik!"
 
Pazar günü İstanbul’un ünlü restoranlarından Sunset’in marka değerine yönelik bir yazı yazdım.
Ertuğrul Özkök birinci elden aldığı veriyle Akif Beki’nin masasına gönderilen ve reddedilen şampanyadan söz ediyordu. Ben de "Sunset"in gizlilik ilkesini çiğnediğini yazıp, eleştirdim.
Sunset’in sahibi sevgili Barış Tansever aşağıdaki e-postayı gönderdi:

"Sevgili Atıf Hocam beni de Sunset’i de sevdiğinizi gayet iyi biliyorum...

16 senedir daha iyiyi nasıl başarırız diye uğraşıyoruz.

Sunset ailesinde çalışanların çalışma süresi ortalama 12 sene civarında... Dolayısıyla aynı müessesede bu kadar tecrübe sahibi Sunset çalışanlarından herhangi birisi bir boşboğazlık yapıp müşterilerimizle ilgili herhangi bir özel bilgiyi kimseyle paylaşmayacak kadar bu konuda eğitimli ve tecrübeli.

Konu bana gelince de ben o malum gece şehir dışında ailemle tatildeydim ayrıca da Sayın Özkök bu yazıyı kaleme almadan önce benimle görüşmedi dolayısıyla orada bahsi geçen birinci el ben değilim.

Ayrıca birine ikram ettiğim şampanyayı medyayla paylaşmayacak kadar da bu konularda hassas olduğumu belirtirim...

Kıssadan hisse Sayın Özkök’ün bahsettiği birinci el ne ben ne de çalışanlarımızdan bir tanesidir. Bence sorunun muhatabı Sayın Özkök olsa gerek diye düşünüyorum...

Ama gerek Sayın Özkök gerek dostum olan siz yazılarınızı yazmadan önce beni arayıp bizzat benden benim İclal Aydın dışında o gece kimseye şampanya ikram etmediğimi öğrenebilirdiniz.

Biz Sunset’te düzenli müşterilerimize ya limoncello ya prosecco ya konyak ya kakule çay ya da bir kadeh şampanya ikram ederiz. Bu durum rutindir ve hemen her gece benim dahi bilgim olmadan çalışanlarımızın inisiyatifindedir.

Sunset devletimizin bakanlarını ağırlamaktan gurur duyar bizim için müşterinin akı veya karası yoktur . Sunset’in keyfini çıkarmak ve iyi hizmet almayı kendinde hak görenlerin mekanıdır Sunset.

Başarılı işlerin mutlu anların paylaşıldığı sohbetin keyifle sürdüğü mekandır Sunset.

16 senedir başarı çıtamızı her sene yukarı çıkarma mücadelemize verdiğiniz destek ve marka değerimizin önemini vurguladığınız için tekrar teşekkür ederim."

Yorum: Bu durumda Ertuğrul Özkök’ün verdiği bilgide bir yanlışlık söz konusu... Çünkü Sunset "Akif Beki’nin masasına şampanya göndermedik" diyor. Ertuğrul Özkök ise "birinci elden" durumu onaylıyor. Eğer Sunset’in sahibi şampanya göndermediyse Akif Beki’ye şampanya gönderen kim? En iyisi Akif Beki kardeşimize sormak... Akifçim o gece masana Sunset şampanya gönderdi mi göndermedi mi?

Ali Atıf Bir/ Bugün