Medya
19 Şub 2023 11:54 Son Güncelleme: 19 Şub 2023 12:07

Medya kuruluşlarından ‘rutine dönülmesi istendi’ iddiası! RTÜK devreye girmeye hazırlanıyor…

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra iktidarın kendisine yakın medya kuruluşlarından ‘rutine dönmelerini’ istediği ileri sürüldü. Üstelik bu dönüş için RTÜK’ün de devreye girmeye hazırlandığı iddia edildi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık depremlerden 12 gün sonra iktidarın kendisine yakın medya kuruluşlarından ‘rutine dönmelerini’ istediği ve bu dönüş için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) da devreye girmeye hazırlandığı dile getirildi.

Diken’den Altan Sancar’ın haberinde, “Diken’in iktidar ve RTÜK kaynaklarından edindiği bilgilere göre özellikle haber kanalları dışındaki kanallardan ‘rutine dönüş’ istendi. Buna göre afet bölgesi dışındaki 71 kentte ‘hayatın normale dönmesine destek’ amacıyla kanallar kademeli olarak normal yayın akışına geçecek. Cuma iletilen taleple birlikte kanalların çoğu deprem özel yayınlarını bitirerek film ve eğlence içermeyen programları yeniden yayınlamaya başladı. Kanalların haber bültenlerinde yer alacak haberlerde de ağırlığı insan öykülerine ve kurtarma çalışmalarına vermesi bekleniyor” ifadelerine yer verildi.