Medya
09 Ağu 2010 07:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:31

MEDYA DÜNYASINDAN SON BOMBALAR! KİM NEREDE NE YAPIYOR? HANGİ KÖŞE YAZARI AŞKA YELKEN AÇTI?

Oray Eğin Bodrum'dan bildiriyor; "Kim nerede kiminle tatil yapıyor, kim yeni aşka yelken açtı?"

Bodrum sit-com’u

- Kesin karar verdim: Burası sezon ortasında hele hele Ramazan yüzünden erkenden bitecek bir yaz sezonunun son haftasında tek başına kalınacak bir yer değil. Ayak bastığınız anda seçenekler sonsuz. Ve illa ki biri aklınızı çeliyor.

- Cuma günü Ahmet Hakan’la buluştuk. Yalıkavak’ta bir evde ’mütevazı’ bir doğum günü kutlaması vardı. Aslında 11 Ağustos’ta doğum günü ama bu sezonun ’son’ hafta sonu olduğu için bahane ettik. Doğum günü bahane, kutlama şahane.

- Ahmet Hakan’a doğum günü hediyesi olarak yanımda iki sürpriz konukla gittim: Erkan Özerman ve Neslihan Yargıcı. Ve ona ’Sana genç olduğun 80’li yılları getirdim’ diye takıldım. Karşılığında ’Asıl Paris’i getirmişsin’ dedi.

- Yalıkavak’ın izbe yollarının birinde kullandığım araba toprağa saplandı ve bir türlü kurtaramadım. Ne yaparsınız, hemen yol yardımı falan ararsınız normalde değil mi? Ben Rahşan Gülşan’ı aradım. Arabalar hakkında tanıdığım en bilgili insanlardan biri olan Rahşan hemen yardıma geldi, usta manevralarla beni bataklıktan kurtardı.

- Elif Dağdeviren’le Bodrum yollarına düştük. Ne yapsak ne etsek diye düşünürken ikimizi de şeytan aynı anda dürttü ve Tarkan konserine gitmeye karar verdik. Saat sabaha karşı 01.00, biz saatin farkında değiliz ve ne de olsa Tarkan saatlerce sahnede kalır diye sallana sallana ilerliyoruz. Sonunda Tarkan konserine vardık ama biz o trafikte ve kalabalıkta konserin yapıldığı sahneye varana kadar çoktan Tarkan veda etmişti. Hayatımın ilk full Tarkan konseri deneyimi başlamadan bitti. Ama daha önemli bir fırsatı Elif Dağdeviren kaçırdı: Eski kocasının (Emre Ergani) mekanında (Bianca) eski sevgilisini (Tarkan) dinlemekten benim yolları kaybetmem onu alıkoydu!

- Hıncal’ın Yeri dükkanı bu sefer Bodrum’a açmış. Malum Abbas yollarda ve Hıncal Uluç yıllık izinde. Meğerse o da buralardaymış. Hıncal Abi’yi bilen bilir; denizden, güneşten hoşlanmaz ve klimalı otel lobisi onun için en iyi yazlık mekandır. Bu sene Ankara’dan kız kardeşi, İzmir’den ağabeyi hepsi yıllık aile toplantısı için Bodrum’da buluştular. İstanbul’da Ertekin’in Ortaköy’deki cafe’sinde oturup sokaktan gelen geçeni izlemeyi çok seven Hıncal Abi’nin akşam adresi ise Bodrum’daki Marina Vista otelin önü. Buraya oturuyor, otelin önünden gelip geçenle sohbet ediyor, insanları izliyor.

- Gani Müjde’yi yıllardır hep Bodrum Marina’da görürüm. Gecenin bir saatinde Marina’da karşılaşır dururduk hep. Epeydir görmüyordum, tesadüfen bir ev davetinde karşılaştık. Birden kendi evinden söz ederken ’Ne oldu marinayı bıraktın mı’ dedim. Meğerse bekarlığa veda edince Marina hayatı da bitmiş. Ama hala tekneyle açılıyor olmasına rağmen düzenli kara hayatını da sevmiş. Gani Müjde’nin teknesi de Bianca’da ’beleştepe’ye çekmişti cumartesi gecesi: Teknelerin demir atıp konseri denizden izledikleri noktaya beleştepe adı verildi.

- Nazlı Ilıcak’ın bir mantı sözü var bana; artık Bodrum’da tutar diye umut ediyordum. Kızı Aslı ve Nazlı Ilıcak’la karşılaşınca ilk olarak hemen ’Mantı ne olacak’ dedim. İstanbul’daki aşçı Bodrum’daki mütevazı müstakil yazlık evine getirtilmiş, Nazlı Hanım da ’Önümüzdeki günlerde yapabiliriz buradaysanız’ dedi. Ben tam tarih belirleyecektim ki Aslı Ilıcak’ın ’Eylül’de yapalım’ cümlesi geldi. Sanki kızı annesinin davetini engellemek ister gibiydi - daha doğrusu aramızdaki şaka buna yöneldi.

- Yakın arkadaşlarının taktığı isimle Fehmoş de Bodrum’da. Maki Otel’de dım-tıs müziğe eşlik ettiğini aktarmıştım daha evvel. Meğerse eşi Nebahat Koru’nun bunların hiçbirinden haberi yokmuş. Fehmi Koru köşesinde yazdı! Eşi telefon açmış, ’Maki Otel’de misin’ demiş ama o da ’Ne münasebet!’ diye yanıt vermiş. Ne ilginç ki beraber tatil yaptığı arkadaşlarından biri de köşesinde Maki’de Fehmi Koru’yla nasıl görüştüğünü yazdı... Bu arada bir uyarım olacak: Fehmi Koru kolonyadan parfüme geçti ya... Hala parfüm kullanıyor. Ama pek bilmediğinden hala kışlık parfüm kullanıyor ve kimse söyleyemiyor ama etrafındakiler çok rahatsız oluyor.

- Ve hayırlı bir aşk haberi: Gamzeleriyle meşhur İclal Aydın’ın Bodrum’da yeni bir aşka yelken açtığı söyleniyor. Daha evvel adı meşhur bir gazeteciyle çıkan Aydın’ın gerçek sevgilisi bu sefer bir işadamıymış. Eşinden epey bir zaman önce boşanan Süleyman Toplusoy ve İclal Aydın burada yeni bir aşka yelken açmışlar magazin tabiriyle. İkili önce çarşamba gecesi Fatih Ürek’i dinlediler bir başka çiftle beraber ve ’Yüzüm güldü sayende içim huzurla doldu’ dizilerine coşkuyla eşlik ediyorlardı. Ama bakarsınız bu haberden sonra ’Sadece arkadaşız’ derler.

Oray EĞİN / AKŞAM