Medya
25 Eyl 2015 09:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:54

Markar Esayan'dan sert sözler: Nefret makinesi Sözcü!

Markar Esayan: Sözcü’nün sergilediği ırkçılık gayrımillilik ve gayrıyerliliktir...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Meclis’e 550 tane yerli ve milli milletvekili gönderin” sözlerini manşetten yayımladığı haberle eleştiren Sözcü gazetesi, AKP’nin Kürt, Zaza, Ermeni, Yunanistan göçmeni bakan ve milletvekilleri ile Afganistan asıllı milletvekili adayının fotoğraflarını kolajlayarak “Tayyip’e göre bu AKP’liler ne?” diye sormuştu.

Haberde Maliye Bakanı ve AKP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek, eski Tarım Bakanı Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı ve AKP Ankara Milletvekili Mücahit Arslan, AKP Mersin Milletvekili Muhsin Kızılkaya, AKP İstanbul Milletvekili Markar Esayan ve İstanbul’dan milletvekili adayı olan Müzemmil Hevadpal’ın fotoğrafları kullanılmıştı.

Haberde, AK Partili milletvekilleri için ‘İngiliz vatandaşı’, ‘Kürt kökenli’, ‘sonradan Türk vatandaşı’, ‘Zaza’, ‘Ermeni’ ve ‘Afgan asıllı Türk vatandaşı’ gibi nitelemeler kullanılmıştı.

O vekillerden biri, Markar Esayan bugün köşesinde Sözcü gazetesinin haberi için  "Sözcü’nün sergilediği ırkçılık gayrımillilik ve gayrıyerliliktir" yorumunu yaptı.



İşte Esayan'ın yazısından dikkat çeken bir bölüm:

"Sözcü’nün ifşa ettiği şey çok değerli. Kendilerine teşekkür ediyorum. Çünkü tam da Sayın Cumhurbaşkanı’nın, ülkedeki kendisine batılı, laik vs. diyen faşistlerden fersah fersah demokrat ve vizyoner olduğunu ispatlamış oldular.

İşte Sözcü’nün sergilediği bu ırkçılık gayrımillilik ve gayrıyerliliktir. Sayın Erdoğan’ın da dikkatini çektiği, bu ırkçılıktan sıyrılmak, çoğulcu ama yerli bir yapı oluşturmaktır. Bir millet içinde türlü halklar, meşrepler, partiler, medya, STK’lar olabilir. Olmalıdır.

Ama bizi ortaklaştıran, bu ülkeye dair duyduğumuz sevgi, bağlılık ve endişedir.

Bu nedenle Sayın Erdoğan “Hangi partiden olursa olsun, milli ve yerli milletvekilleri olsun” demiştir. Çünkü bu Sözcü gibi gazete görünümlü dezenformasyon ve nefret makineleri, istedikleri kadar bayrak, Türklük vs. pazarlasınlar “yerli ve milli” değildir. Ülkenin altını oymakta, insanları ayrıştırmaktadır.