Medya
08 Ara 2011 09:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:07

LİG TV NE OLACAK? İŞ MAHKEMEYE GİDECEK Mİ?

Lig TV en zor dönemini yaşıyor. Tatsız başlayan bir ligle bu yıl beklenen abone artışını da gerçekleştirememişti.

Lig TV en zor dönemini yaşıyor. Tatsız başlayan bir ligle bu yıl beklenen abone artışını da gerçekleştirememişti. Ben de yazmıştım, “İzleyici psikolojik olarak ‘Bu yıl maçlar tatsız geçecek’ önyargısıyla ekran başına oturur ve yeni bir Lig TV abonesi olmaz” diye. Lig başladı, bunlar biraz unutulur gibi oldu. İddianame, iddianamenin mahkemeye sunulması ve iddianamede adı geçen isimlerin  statlara girmesinin savcı tarafından yasaklanması Lig TV’ yi bir gerçekle karşı karşıya bıraktı; “Her şekilde bu yıl zarardayız...”

İddianamenin kabul edilmesi bile Digitürk için 360 milyon doların üzerine bir bardak su içmek gibi bir durumu doğuruyor. Hatta bu anlaşma döneminin bile ucu görünmüyor diyebilirim. Bu durumda Digitürk “Beklenmeyen durumlardan bir zararım doğdu” diyebilir. “Bir yatırım yaptım, markam, benim dışımdaki nedenlerden dolayı inanılmaz değer kaybetti” diyebilir. Yani konu, önümüzdeki dönem federasyonla yayıncı kuruluş arasında hukuki bir zemine taşınabilir.
Ben bir tablo çizdim. Taraf değilim. Maçları izleyen biri olarak, oynanan futbolun yalan olduğunu hissediyorum. Futbolcuların “Ne olacak bizim halimiz?” der gibi bir halleri var sahada. Futbolun televizyon yüzü de büyük yara aldı. Hatta belki daha da fazlası.

Sina Koloğlu/Milliyet

ETİKETLER
#maç #lig tv #tff