Gündem
02 Mayıs 2024 17:54 Son Güncelleme: 02 Mayıs 2024 18:00

Kritik görüşme sona erdi! Erdoğan ve Özel görüşmesi 1 saat 35 dakika sürdü

Günlerdir konuşulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki kritik görüşme sona erdi. 1,5 saat süren görüşme sonrasında AK Parti Genel Merkezi'nden ayrılan Özgür Özel açıklama yapmadı.

Merakla beklenen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki kritik görüşme sona erdi. AK Parti ve CHP genel başkanları 2016'dan sonra ilk kez bir araya geldi.

Saat 16.00'daki zirve için CHP lideri Özel, AK Parti Genel Merkezi'ne eski büyükelçi Namık Tan ile birlikte geldi.

CHP lideri Özel'i kapıda AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş karşıladı.

Özel, daha sonra Erdoğan ile bir araya geldi.

GÖRÜŞME SONA ERDİ
Türkiye'nin gözlerini çevirdiği görüşme 1,5 saat sürdü. Özel, ziyaret sonrası açıklama yapmazken CHP Genel Merkezi'ne geçti.

SÜREÇ NASIL BAŞLAMIŞTI?
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel'i bir araya getiren süreç, CHP Genel Başkanı'nın Erdoğan’a açtığı bayram tebriği telefonu ile başlamıştı.

Erdoğan ve Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104'üncü açılış yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda kısa bir görüşme gerçekleştirmişti. O görüşmede bir araya gelme kararı alındı.

GÜNDEM YENİ ANAYASA
Kritik görüşmede ana gündem maddesi yeni anayasa. Erdoğan, Irak dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, "CHP'nin de değişime destek verebileceği inancındayım" ifadelerini kullanmıştı.

Özgür Özel'in çantasında ise anayasa dışında; atanamayan öğretmenler, emekli maaşları ve borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının artırılması vardı.