Medya
08 Ağu 2014 11:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:33

Koru'dan Erdoğan'a son ikaz!

Fehmi Koru, Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan'a Özal sonrası ANAP'ın halini hatırlattı..

Haber Türk Gazetesi yazarı Fehmi Koru, Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan'a Özal sonrası ANAP'ın halini hatırlattı.
 
Habertürk gazetesi yazarı Fehmi Koru'dan cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan'a bir uyarı yazısı daha. Çankaya'ya çıkması halinde AK Parti'ye karışmaması yönünde tavsiyelerde bulunan yazar, bugün de benzer bir yazı kaleme aldı.
 
Abdullah Gül'e yakınlığıyla bilinen Koru, Köşk'e çıkan Turgut Özal'ın yanlış başbakan tercihiyle erime sürecine giren ANAVATAN partisini yazdı.
 
Fehmi Koru, Özal'ı yakından izlemiş Prof. Hikmet Özdemir'in "Turgut Özal: Biyografi" adlı kitabından Özal'ın Başbakanlık tercihinde yaşananları köşesine taşıdı.
 
ÖZAL İLE KALEMLİ ARASINDAKİ DİYALOG
 
ANAP büyüklerinden Dr. Mustafa Kalemli, anılarında, o günlerde Özal'la aralarında geçen görüşmeyi şöyle anlatır: TÖ: 'Yani doktor siz şöyle mi düşünüyorsunuz? Ben Cumhurbaşkanı olunca genel başkanı ve Başbakan'ı sizler seçeceksiniz, öyle mi?' MK; 'Efendim sistemin işleyişi içinde normali bu değil /TÖ; 'Hayır, ben size bir Başbakan önereceğim ve siz de onu seçeceksiniz. 
Turgut Bey sonunda kendisine halef olarak "Başbakan toto" oynansa üzerine kimsenin bahse girmeyeceği birini seçti ve yemin günü Meclis Başkanı sıfatıyla yanında yürüyen Yıldırım Akbulut'un kulağına, "Başbakan sen olacaksın" diye fısıldadı. 
 
Yıldırım Akbulut, Cumhurbaşkanı olma arzusunu kendisiyle paylaşan Turgut Özal'a, daha işin başında, bunun son seçimde büyük hezimete uğramış ANAP için hayırlı sonuçlar vermeyeceğini söylediğini ve kendisinden şu cevabı aldığını birkaç yıl sonra anlatacaktır: "Bak, insanlar doğar; yaşar ve ölür.  Bizim parti de doğdu, yaşadı ve öldü." Hiç kuşkusuz AK Parti ve Tayyip Erdoğan ile ANAP ve Turgut Özal arasında hemen göze çarpan belirgin farklılıklar var.
 
Tek benzerlik şu: Tayyip Bey de kendisinden sonra yerine kimin geleceği konusunda renk vermiyor; bu da şu sıralarda yakın görüştüğü kişilerden hareketle her gün değişen tahminlere yol açıyor. Onlardan bazıları ekranlarda daha sık görünmeye başladı. Parti kongresini iki tur arasına sıkıştırma niyeti de, pek çok kişi tarafından, yine halef sorunuyla irtibatlı görülüyor. 
Farklılıklar tamam da geçmişten alınacak hiç ders yok mu? 
Bana göre önemli bir ders var ve umarını, olaydan benim çıkardığım dersi, Tayyip Erdoğan ile AK Parti büyükleri de fark ediyordur.