Medya
16 Ara 2021 08:25 Son Güncelleme: 16 Ara 2021 08:29

Komutanı CİMER’e şikayet eden 56 paralı asker işten atıldı! ‘İlk kez Erdoğan’dan korkmadılar…’

Can Ataklı, orduda görev yapan 56 paralı askerin işten atıldığını bugünkü köşesinde yazdı. İşten atılan askerlerin hemen hemen hepsinin AK Partili ya da MHP'li olduğunu dile getiren Ataklı, "Ordu ilk kez Erdoğan'dan korkmadı" dedi.

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, orduda görev yapan 56 paralı askerin işten atıldığını bugünkü köşesinde yazdı. İşten atılan askerlerin hemen hemen hepsinin AK Partili ya da MHP'li olduğunu dile getiren Ataklı, "Ordu ilk kez Erdoğan'dan korkmadı" dedi.

MOBBİNG SUÇLAMASI

TSK bünyesinde Libya’da görevlendirilen 56 uzman çavuş, komutanlarını mobbing yapmakla suçlayarak CİMER’e şikâyette bulundu. Görevlerine son verilen askerlerin sözleşmeleri feshedildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı Libya Görev Grubu Komutanlığı’nda görevlendirilen 56 uzman çavuş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na (CİMER) toplu şikayet dilekçesi verdi. Komutanlarının kendilerine psikolojik ve fiziksel mobbing yaptığını ileri süren askerler, Libyalı askerlerin çöplerini dahi kendilerinin topladığını iddia etti.

Bunun üzerine haklarında disiplin soruşturması başlatılan askerlerin görevlerine son verildi. Türkiye’ye dönen askerler, daha sonra TSK’den atıldı. Ayrıca haklarında adli soruşturma da başlatıldı.

56 ASKERİN HEMEN HEMEN HEPSİ AKP'Lİ YA DA MHP'Lİ

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, CİMER'e şikayet dilekçesi veren 56 askerin tamamına yakınının AK Partili ya da MHP'li olduğunu ifade ederek "Zaten başka türlü orduya alınması çok zor" değerlendirmesini yaptı.

"Yapılan tam bir terbiyesizlik ve disiplinsizlik" diyen Ataklı, "Ordu geleneklerini alt üst eden bir davranış bu. Bu nedenle ordu yönetimi gereğini yapmış. Ama bunu yaparken Erdoğan’dan ilk kez hiç korkmamış olmaları çok dikkatimi çekti" diyerek sözlerini sürdürdü.

Ataklı "Ama yine de temkinli olmakta yarar var, bu kararı veren komutanların başına yakında bir iş gelirse hiç şaşırmam" ifadelerini de sözlerine ekledi.

Yazının tamamı için tıklayın!