Medya
06 Eyl 2010 08:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:36

KOMEDİ DİZİLERİ NASIL GİDİYOR? EN ÇOK HANGİSİ BEĞENİLİYOR?

Televizyonu parselleyen komedi dizilerinden hangisi tutuyor hangilerinde konu sıkıntısı yaşanıyor?

KOMEDİ DİZİLERİNDE SON DURUM


Televizyonlarımızın komedi dizilerinde şöyle bir gezinti yapalım. Kanal D’de ‘Akasya Durağı’ her zaman olduğu gibi hikayesine devam ediyor. Geçen sezonun istikrarını sürdürme amacında.

‘Geniş Aile’de her diyaloğa espri, bu sezon galiba biraz terkedilmiş gibi geldi bana. Ben bu ‘komedi halinden’ pek hoşnut kaldığımı söyleyemem geçen sene de yazmıştım. Ama bir gerçeği de vurgulamak lazım ki oyuncu seçimi en iyi komedi dizilerinden biri.

Star’da ‘Papatyam’ günlük yaşamın esprileri içinde devam ediyor. ‘Dürüyemin Güğümleri’nde bir inek hikayesidir gidiyor. Konu daraldı. Düriye tek başına diziyi alıp götürecek durumda değil. Okullarda ağa konulu oyunlar oynanırdı. Orada köylü kızı rolünde öğrenciler olurdu. Bana o müsamere yıllarını hatırlattı Dürüye  performansı!

Atv’nin ‘Yahşi Cazibe’ ve ‘Şen Yuva’ dizileri için yer yer espri kırıntıları var diyebilirim. Oturmamış, bir telaş içinde, birkaç karakter dışında gerçekten keyif almadığım iki dizi. ‘Çocuklar Duymasın’ ‘olmaz’ denileni başardı. Zaman zaman baysa da genelde ekip olarak bir bütünlük arz ediyor. Daha önce hangi tarz espriler tutmuşsa karakterlerle oynamadan aynı yolda devam etmişler. ‘Yenilik yapacağız’ dememişler eskiyi uygulamışlar. Bu da yetmiş.

Ve TRT. Gizli kalmış bir dizi var orada; ‘Zoraki Başkan’. Klasik bir laf olacak ‘özel kanalda’ olsaydı daha farklı yerde olurdu. Ahmet Uğurlu özellikle çok başarılı.

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET