Kızaktan, yeniden aktif siyasete geçmek için bekliyor… İmamoğlu’nun kader arkadaşı gün sayıyor!

Ekrem Bey’in uzun yıllar sırdaşlığını yapan bu yol arkadaşından vazgeçmeyeceğini ve onun da kabul etmesi halinde İstanbul’un büyük ilçelerinden birinden aday olmasını sağlayabileceğini doğrusu ben de düşünüyorum.

Murat Ongun’u hatırlarsınız… Ekrem İmamoğlu’nun gözdelerindendi. Öyle ki 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları açıklanıp mazbatasını aldığında İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde ilk atamasını yaptığı ve İBB Başkan Danışmanlığı’na getirdiği kişi Murat Ongun’du.
*
Baba tarafından Giresunlu…
Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu… Bir süre Show Haber’in Ankara muhabiri olarak çalıştı.
Daha sonra İstanbul’a gelerek Star TV ve ATV’de mesleğini sürdürdü.
3 Eylül 2001 tarihinde Habertürk TV’nin kurulmasının ardından, kanalda hem muhabir hem de idareci pozisyonlarında çalışmaya devam etti.
2012 - 2014 yılları arasında da CNN Türk’te sunuculuk yaptı.
*
2014 yerel seçimlerinin ardından Beylikdüzü Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı olarak görev aldı. Sadece danışman olarak kalmadı; kısa bir süre sonra genç başkanın sağ kolu haline geldi.
İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi için büyük gayret gösterdi. Aylarca gece gündüz demeden onunla birlikte sokak sokak, kanal kanal, meydan meydan dolaştı.
Kitleleri etkileyen videoların hazırlanmasını sağladı.
Seçimden kısa bir süre sonra da kendisi için oluşturulan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcülüğü görevine getirildi.
Bu, adeta Ongun’un İBB’deki ikinci adamlığının ilanıydı.
*
Adı, yaptığı bazı açıklamalardan sonra tartışılır hale geldi. İmamoğlu’nun Trabzon Gezisi’ne Nagehan Alçı, Ertuğrul Özkök gibi CHP örgütünün sevmediği isimleri davet edince tepkilerin hedefi oldu.
Bunun üzerine yol arkadaşı, sırdaşı Ekrem İmamoğlu tarafından kızağa çekildi.
Kendisi için kurulan İBB Sözcülüğü makamı kaldırıldı.
Ongun pasif bir göreve, İBB Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atandı.
*
Şimdi…
Yerel seçimlere sadece beş ay gibi kısa bir süre kaldı ve gözler yeniden Murat Ongun’a çevrildi.
Geçen seçimlerde Ekrem İmamoğlu’nun attığı her adımda yanında olan, medya planlamasını yapan Ongun’un, İstanbul’da CHP’nin güçlü olduğu ilçelerden birinden belediye başkanlığına aday gösterilebileceği söyleniyor.
Ancak bu olasılık, İstanbul İl Örgütü’nde çok da sıcak karşılanmıyor.
*
Ongun bugün her ne kadar kızakta olsa da İmamoğlu ile ilişkisi hala en iyi olan belediye çalışanı…
Ekrem Bey’in uzun yıllar sırdaşlığını yapan bu yol arkadaşından vazgeçmeyeceğini ve onun da kabul etmesi halinde İstanbul’un büyük ilçelerinden birinden aday olmasını sağlayabileceğini doğrusu ben de düşünüyorum.
Ekrem Başkan böylece hem vefa borcunu ödeyecek; hem de “fazla liboş” bulunan bu yol arkadaşının kendisine verdiği zarardan kurtulmuş olacak.
Adayların açıklanmasına şunun şurasında bir aydan az bir zaman kaldı. Bekleyip göreceğiz, Ongun’un, Haber Türk’ün kurucusu Ufuk Güldemir’in yanında ivme kazanan kariyeri, hangi “ufka” evrilecek?